HRVATSKA MODA

5 stvari koje će svi primijetiti na vašem stylingu

Obratite pažnju na ove detalje i izgledat ćete odlično

Nitko ujutro ne izlazi iz stana s namjerom da izgleda loše. Kada otvarate vrata svog ormara i bacate pogled prema ogledalu, vjerujemo kako vam je namjera izgledati kao najbolja moguća verzija sebe. No, ponekad vam se može učiniti kako niste posve sigurni je li to što ste odjenuli dobro ili ste ipak potpuno promašile. 

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova i detalja na koja valja obratiti pažnju pri odijevanju, a kako bismo svojom odjećom ostavili najbolji mogući dojam na sve koje ćete susresti u svom danu (a i kako biste se vi najbolje osjećali sami sa sobom, što je daleko važnije!). Stilistički savjeti koje smo izdvojili ne odnose se na pritom na osobne stilove već na to kako odabrati odjeću koja će vašoj građi, visini i liniji najbolje pristajati te na što treba skrenuti pažnju pri odabiru modnih dodataka i detalja kako biste postigli najbolji efekt. 

1. Odjeća koja vam pristaje kao salivena

Čim je vaš styling sastavljen od odjevnih komada koji vam pristaju kao da su rađeni po vama, odmah izgledate bolje, elegantnije i sređenije. Stoga pomno birajte veličine, preuska odjeća odavat će dojam kao da se trudite izgledati vitkijima nego što jeste, a prevelika bi odjeća mogla na vama izgledati kao da vas nije previše briga (ili kao da ste drastično smršavili i niste stigli obnoviti garderobu).

2. Statement detalji

Zanimljivi modni dodaci i detalji na odjeći podignut će svaku, pa čak i sasvim običnu, odjevnu kombinaciju te će neminovno privlačiti pažnju. Odlična strana interesantnih detalja (poput nakita, torbe ili cipela) je ta što ih možete iskoristiti i kako biste skrenuli pažnju s nečega što ne smatrate reprezentativnim, da začinite svoj outfit (ako vam se pri izlasku iz stana čini dosadnim) ili da stvorite zanimljivu vizualnu priču u kombinaciji s bojama i uzorcima vaše odjeće.

3. Jednostavno slojevito odijevanje

Slojevito odijevanje ključ je dobrog stila, no često, u želji da budemo posebni, inovativni i drugačiji, zanemarimo funkcionalnost pa na kraju naš styling djeluje kao da se previše trudimo. Pri slojevitom odijevanju svakako obratite pažnju na to da je udobnost i funkcionalnost na prvom mjestu te nastojte, na koncu, odjenuti čim manje odjeće. Primjerice, ako su na repertoaru hladnije temperature, odjenite deblji kaput umjesto kardigana i balonera. 

4. Dužine koje pristaju vašoj građi

Ako pazite na sveukupni styling, pripazite na dužine svakog komada odjeće te kako oni pristaju vašoj visini i građi. Primjerice, suknje midi dužine najbolje pristaju visokim i vitkim ženama, kao i culottes hlače. Ta dužina posebno je sporna kada ju nose niske osobe jer se može činiti kao da noge izgledaju zdepastije, kraće i jače. Istu pažnju posvetite i dužini sakoa, kaputa i jakni kako ne biste djelovali kao da su vas "pojele".Ako ste pak izrazito tanki i visoki, jako kratke hlačice ili mini suknje mogle bi na vama djelovati pomalo "nezgrapno".

5. Torbice koje izgledaju kvalitetno

Torbe koje već na prvi pogled izgledaju fino, elegantno i kvalitetno automatski podižu outfit. Naravno, to ne znači da morate ispeglati kreditnu karticu do iznemoglosti već da se, unutar svojih financijskih mogućnosti, potrudite pronaći torbu koja izgleda "skupo". Obratite pažnju na funkcionalnost, materijale i detalje izrade, uvijek postoje torbe koja djeluju mnogo finije od onoga što biste rekli kada vidite cijenu.

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 20.03.2017. u 12:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p