HRVATSKA MODA

Dvojac KLISAB otkriva 5 stvari koje trebate znati o njihovoj novoj kolekciji

KLISAB otkriva što se odvija „iza kulisa“ njihove nove kolekcije
KLISAB BIPA FASHION.HR
M
odni dvojac KLISAB, čiji svaki projekt s velikim zanimanjem vjerno prati modna publika, na nadolazećem BIPA FASHION.HR-u predstavit će novu žensku pret-a-porter zimsku kolekciju. Jedno od najzanimljivijih imena mlađe dizajnerske generacije u svojem stvaranju ima jasnu viziju – dizajnirati odjeću koja ženi pomaže izazvati i manifestirati željeni stav. Ove sezone, to će učiniti naglašenim strukom i ramenima te prepoznatljivim predimenzioniranim komadima.

Kolekciju za jesen i zimu su odlučili predstaviti na sebi svojstven način. Prezentirajući pozadinske momente svojeg stvaralaštva pokazali su što se može očekivati na pisti najvećeg tjedna mode i dokazali zašto su majstori patchwork tehnike odnosno spajanja različitih materijala u jedan komad. Što sve možemo očekivati u njihovoj novoj kolekciji, otkrili su nam sami dizajneri.

KLISAB BIPA FASHION.HR
KLISAB BIPA FASHION.HR
1. Od svih kolekcija koje smo do sada dizajnirali, ova je najbliža našoj viziji KLISAB odjeće. To nije slučajan rezultat. Iz nas je izvukla duboku koncentraciju. Seciramo izlaze do najmanjih sitnica.

2. Ova kolekcija je prva koja će izaći iz našeg novog studija i to je još jedna okolnost koja ju izdvaja od dosadašnjih. A doista volimo naš novi studio; njegovo svjetlo, francuska vrata, skriveni vrt. To je razlog zbog kojeg smo odlučili u njemu snimiti prve najavne vizuale.

3. Zaljubili smo se u patchwork tehniku. Napravili smo iskorak u složeni tekstil sazdan od više različitih materijala koje spajamo u cjelinu i to će obilježiti ovu kolekciju. Koristili smo vunu, štof, krzno, samt, kuhanu vunu. Boje tamnijeg spektra i glasne uzorke.

KLISAB BIPA FASHION.HR
KLISAB BIPA FASHION.HR
4. Zadržavamo za KLISAB prepoznatljive predimenzionirane krojeve odjeće. Volimo ih jer su ugodni za nošenje i, ako su dobro konstruirani, pristaju različitim konstitucijama, pa i konfekcijskim veličinama. Također, odišu neopterećenošću koja nam se sviđa i, kad je materijal pametno odabran, nude intrigantnu igru pokazivanja i skrivanja tijela.

5. U dizajniranju outweara smo kao doma i izbacit ćemo dobru liniju kaputa, od oversized do onih koji prate liniju tijela. Pored kaputa, izdvajamo haljine kod kojih volimo kako se gibaju s tijelom. U kolekciji naglašavamo struk i ramena, a poveznica su i asimetrični nabori tkanine na većim plohama. Jako se veselimo vidjeti ovu kolekciju na pisti, kako se kreće i kako izgleda kao cjelina. I da, nismo vam rekli, nazvali smo ju PATCH PATCH.

KLISAB BIPA FASHION.HR
KLISAB BIPA FASHION.HR
Modni dvojac dugoočekivanu novu kolekciju predstavlja drugog dana jubilarnog BIPA FASHION.HR-a, 25. listopada. U Paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma od 24. do 28. listopada na pisti će svoja modna djela pokazati i: Robert Sever, Ivica Skoko, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Luka, Arileo, Marina Design, Anamaria Ricov, Morana Krklec, Anthony Avangard, PRICE ON REQUEST, JAMOI i Ivana Janjić.

Fotografija: Aleksandar Selak
Modeli: Ivana Vukušić i Luna Valas (Talia models)
Make up: Petra Sever
Objavljeno: 16.10.2017. u 09:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p