HRVATSKA MODA

Alduk ostvario snove kroz suradnju s brendom Amadeus Jeans

IK STUDIO, Martina Felja, AMDS by Ivan Alduk i Ivica Skoko proljeće/ljeto 2012.

Četiri odrađene revije i četiri velika zaključka - svaka od proljetnih kolekcija koje smo vidjeli na pisti odgovara zasebnom profilu žene (odnosno muškarca) što može (i vjerojatno hoće) rezultirati pohodom na domaće dizajnerske dućane.

Nakon muškog otvaranja koje nam je priredio Ivica Klarić kroz svoju proljetnu kolekciju s potpisom cijenjenog IK Studia, na pistu su izašle kreacije Martine Felje, AMDS by Ivan Alduk suradnje u sklopu Fashion.hr Industrije i Ivice Skoke koji se vratio svojim igrarijama u crnoj (ne)boji. Time je prilično suvereno otvorena prva večer Dove Fashion.hr-a. Neka modne igre počnu!

IK STUDIO

Prema riječima cijenjenog dizajnera Ivice Klarića, ova proljetna kolekcija ispunjena je klasičnim motivima tipičnog dandy stila koji se provukao kroz svaki šav. Izrazito otvoren ka tradicionalnom muškom odijelu, Klarić nikada ne bježi od zadane forme. Samo, u cijeloj priči postoji malen obrat! Njegovi odjevni komadi nikada nisu ono što se očekivali - malen detalj na rukavu ili ramenu, nešto kraće hlačice ili pak snažna strukiranost dovest će tipičnog Hrvata u dilemu. Hoću li prijeći granicu i postati totalno svjestan svoga tijela, muškosti, ali i elegancije?

IK STUDIOIK STUDIO

Upravo na ta pitanja odgovara IK Studio koji tijekom cijele godine izrađuje odijela po mjeri čime je Klarić usavršio svoje poznavanje želja domaćeg tržišta. Ova kolekcija upravo stoji na toj bazi čvrstog poznavanja ukusa prosječnog muškarca kojem treba ugađati dobrim dizajnerskim rješenjima. U IK Studiju ih doista ne nedostaje.

Martina Felja

Osim kolekcije „Nas dvije" u sklopu suradnje s brendom Dove koju će prezentirati na samome finalu Dove Fashion.hr-a, poznata domaća dizajnerica Martina Felja i ove sezone kreće u istraživanje tradicionalnog ženskog seksepila koji naprosto doziva toplo i lijepo vrijeme. Proljetna kolekcija koncentrirana je na prilično humanitarnu misiju spašavanja morskih životinja od strane pretjeranog i prilično nasilnog izlova tako da nas je Martina podsjetila kako prije svega moramo biti ljudi. Moderni gusari pod nazivom Sea Shepherds dali su dizajnerici pravo na korištenje njihova loga čime je zaokružena cijela priča.

Martina FeljaMartina Felja

Osim humanitarne i aktivističke strane kolekcije, Felja nas je odvela na pravo putovanje svjetskim morima kroz svoje vizije prilično lagodne i opuštene mode koja uključuje izrazito minijaturne badiće, dekoltiranje koktel haljine od svile i modificirane korzete koje je detaljno ukrasila. Nakon prošlosezonske tamne i kožne vizije, ovakva Felja godi željama svake domaće trendseterice.

AMDS by Ivan Alduk

Ulazak Ivana Alduka u tvornicu Amadeus Jeans vjerojatno je jedan od onih trenutaka na domaćoj modnoj sceni od kojih vam naprosto zastane dah. Njegov duh naprosto oživi i najbazičnije odjevne komade koji u egzekuciji ovog mladog majstora djeluju izrazito promišljeno te snažno čime je tradicionalna Amadeus Jeans potrošačica dobila savršen uvid u svijet domaće modne industrije.

AMDS by AldukAMDS by Alduk

Klasični Alduk, koji se najbolji vidi u agresivnim i seksepilnim notama koje vrište iz svakog komada, dodatno je omekšan kako bi se dobila kolekcija koja doziva na prodaju. Nema ništa loše u pokoravanju industrijskim pravilima, pogotovo kada se radi o nečemu u čemu će se pronaći studentica, mlada majka i žena u srednjim godinama. Budimo realni, AMDS by Ivan Alduk puca visoko i zasad to izvrsno ostvaruje. Definitivno najbolja kolekcija večeri.

Ivica Skoko

Poznati domaći dizajner Ivica Skoko konačno se vratio onome što najbolje zna - manipuliranje crninom njegovo je područje na kojem može pokazati svu snagu talenta. Tradicionalna teatralnost na stranu, za ovu je proljetnu kolekciju odlučio zaigrati na kartu odlično krojenih frakova i korzeta, kao i na sporadične upade ulične mode kroz lagane i prilično transparentne materijale kojima je obogatio svoje proljetne prijedloge.

Ivica SkokoIvica Skoko

Večernje haljine njegova su vrlina tako da će crne toalete odlično pristajati žestokim ljubiteljicama obogaćene elegancije koje se ne srame pokazati ostalim koliko su fatalne. Tko zna, možda je zato Alka Vuica iz prvog reda tako pažljivo promatrala svaku odjevnu kombinaciju?

Marko Banjavčić

Photo: Franjo Matković

 

Objavljeno: 30.09.2011. u 10:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p