HRVATSKA MODA

Aleksandra Dojčinović u humanitarnoj akciji za pomoć djeci

Poznata dizajnerica osmislila majicu za Samsung ZONU 45

Sajam mode Samsung ZONA 45, osim što je najveće takvo modno događanje u regiji, koje i ove sezone predstavlja više od 100 izlagača, posebnu pažnju pridaje humanitarnom djelovanju. Tako je i ove godine organizirana humanitarna akcija koja na jednome mjestu okuplja umjetnike, dizajnere i one na kojima svijet ostaje - djecu. Naša proslavljena dizajnerica Aleksandra Dojčinović kreirala je majicu za koju je aplikaciju osmislila Ivana Kuzmić, a koja će se moći kupiti tijekom sajma Samsung ZONA 45 na zajedničkom štandu dviju udruga. Sav prihod od prodaje majica ide u dobrotvorne svrhe upravo tim udrugama - „Ljubav na djelu" i „Fra Mladen Hrkač".

„Osjećam potrebu podijeliti s drugima dio svoje sreće, a nema ljepšeg načina od humanitarnih aktivnosti, koje ne trebaju uvijek biti javne, no ova je upravo takva i vjerujte, sve nas je uveselio zajednički rad i druženje", kazala je o ovoj humanitarnoj suradnji dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

U ulozi modela ovog će se vikenda naći mališani, koji će prvi puta stati na modnu pistu. Humanitarna modna revija pod pokroviteljstvom Garden Malla održat će se u subotu u sklopu sajma, a brandove zakupaca Garden Malla nosit će i djeca koja su preboljela teške bolesti. Dječji osmijeh na modnoj pisti vladat će sajmom u subotu, 10. svibnja, u prijepodnevnim satima.

„Razlog zašto smo odlučili podržati ove dvije udruge jest dodatan doprinos stvaranju sinergija u radu udruga, koje se u konačnici zalažu za isto dobro, a to je pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija. Želja nam je bila i pružiti priliku djeci koja su prošla tešku životnu borbu da osjete kako je to biti princ odnosno princeza na jedan dan u svojstvu modela, a pritom kod ljudi dodatno osvijestiti da je svaki dan novi dar, te da kupnjom majice daruju radost drugome", izjavila je Martina Pandžić Skoko, direktorica sajma Samsung ZONA 45.

Udruga „Ljubav na djelu" inače okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u sklopu „Klinike za dječje bolesti Zagreb". Glavni cilj djelovanja udruge je pomoć i potpora oboljeloj djeci, kao i njihovim roditeljima, te podizanje svijesti javnosti o problemima drugih. Udruga „Fra Mladen Hrkać" također je posvećena pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama, i to onima koji žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb. Oboljeloj djeci i njihovim obiteljima, ističu iz udruga, nužna je informacijska, financijska i logistička pomoć koju im nude.

 

 

photo: Jure Perišić

 

Objavljeno: 07.05.2014. u 17:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p