HRVATSKA MODA

A'Marie predstavila novu kolekciju

Što će trendseterice nositi ove zime?

Jedna od naših najpoznatijih dizajnerica, Ana Marija Brkić - A'Marie, sinoć je u svom prostoru u Gundulićevoj ulici, predstavnicima medija, prezentirala novu kolekciju jesen/zima 2009/2010.

Povodom novog koncepta prezentacije dizajnerica je izjavila: „Do sada sam aktivno sudjelovala u predstavljanju kolekcija isključivo putem modnih revija ali ove sezone sam odlučila istražiti nove mogućnosti za prezentaciju ideja koje određena kolekcija zagovara. Ono što obilježava A'MARIE odjeću za jesen-zimu 09/10 je istraživanje praktične multifunkcionalnosti, a upravo se taj novi trenutak uspješno nadovezuje na prodajni prostor u Gundulićevoj koji mi pruža izvrstan poligon za razne prezentacije." 

U novoj kolekciji transformacija odjeće predstavlja primarno pitanje na koje dizajnerica uspješno odgovara zahvaljujući asimetričnim krojevima koji manipuliraju siluetu i na taj način vrše metamorfozu odjeće iz pokreta u pokret. Cilj koncepta svakako je predstaviti što individualniji odnos sa odjećom koja svom vlasniku omogućava dozu vlastitog kreiranja. Dodatan efekt postiže se zahvaljujući luksuznim materijalima kao što su kašmir i svila koji doprinose lakoći nošenja. Skrivena tajna dizajnerice svakako je u žicama koje se nalaze u šavovima i na taj način dozvoljavaju spomenuti manevar transformacije svakog modela.  

_z8k9121.jpg

Pastelni izričaj i već  slavni pudrasti tonovi prisutni su u fluidnoj i estetski osvježavajućoj kolekciji koja u novom izdanju obiluje tonovima tamnoplave, sive, crne i ljubičaste. Tekstura modela oscilira u kontrastu između sjajnih i mat nijansi. Kolekcija naglasak stavlja na funkcionalne i izuzetno nosive modele koji više teže terminu chic klasike nego tipičnog modnog trenda.

U liniji nakita simbiozu tvore različitii elementi kao što su drvo kestena, inox, srebro i poludrago kamenje u kombinaciji senzualne svile. Liniju remenja čine   kožni remenčići koji također prate osnovnu nit same kolekcije: transformaciju i multifunkcionalnost. Pojavljuju se u različitim teksturama i bojama koji se mogu zajedno spajati i odvajati tvoreći klasičnu veličinu remena. Na taj način svaki klijent može osobno kreirati svoj remen ovisno o predviđenoj odjevnoj kombinaciji. Kohezija transformacije i individualnosti još jednom dolazi do potpunog izražaja.               

Linija sunčanih i optičkih naočala u suradnji sa Ghetaldusom prošle je sezone oduševila javnost, a ista suradnja se uspješno nastavlja u tekućoj kolekciji. Glavni motiv ali i materijal za naočale predstavlja spoj titaniuma i originalne zmijske kože koja je također uspješno implementirana u torbe koje zatvaraju bogatu A'MARIE priču o modnim dodacima.   

U galeriji Vam donosimo i ekskluzivni look book, na kojemu je radila već prokušana ekipa:

Fotografija: Mladen Šarić, Make up: Simona Antunović, Model: Ivana Severinac (Talia Model), HairStyle: Milena Maršić za Glamour, Design: Christan Rendulić za Arhikulturu.

 

Objavljeno: 21.10.2009. u 11:09
Tagovi: amarie

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p