HRVATSKA MODA

Ana Bogdan: Nadrealizam i multifunkcionalnost

Šarena kolekcija mlade dizajnerske nade
Ana Bogdan 
Nakon pretežito koloristički smirene kolekcije inspirirane rimskim legijama s kojom se mlada Ana Bogdan prošle sezone predstavila zagrebačkoj publici, sinoćnju je prezentaciju na pisti BIPA FASHION.HR-a okupala prava eksplozija boja, a nemoguće je bilo ne uočiti i snažan artistički utjecaj koji se kao lajt motiv provlačio ovom neodoljivo šarenom i vedrom dizajnerskom pričom.
 
No, to niti ne čudi obzirom da je talentirana dizajnerska nada inspiraciju pronašla upravo u smjerovima slikarstva koji su snažno obilježili povijest umjetnosti. Nadahnuće kubizmom, nadrealizmom i fovizmom Bogdan je prelila na tkaninu, pa su se stoga Anini komadi doimali kao da su bili platnom genijalnog Joana Miróa.
  Ana Bogdan
 
Kolekcija imena Metamorphosis kao okosnicu uzima upravo rad spomenutog slikara, a očituje se u multifunkcionalnosti dizajna odjevnih komada koji se mogu transformirati i nositi na više različitih načina.
 
Ana Bogdan  
Ana Bogdan
  
Jaka žuta, plava i crvena dolaze do svog punog izražaja u ručno oslikanim predmetima na bijeloj podlozi, a šare asociraju na snažne poteze kistom. Anina kolekcija, sazdana od 12 kompletnih lookova, namijenjena je predstojećoj toploj sezoni, a kroz dizajnersku viziju idealnog proljeća i ljeta provlače se haljine, suknje i crop topovi koji se svi mogu međusobno kombinirati.
  Ana Bogdan
 
U izradi je koristila viskozu, pamuk, mješavine s poliesterom te odjevni skaj. Mlada dizajnerica posebnu je pažnju priklonila detaljima pa je dodatni dašak arta unijela zanimljivo postavljenim zip zatvaračima, resicama te torbicama i nakitom.
 
Ana Bogdan 
 
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS video production
c
Objavljeno: 20.03.2015. u 09:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p