HRVATSKA MODA

Ana Jagić kreirala uniformu djevojčice iz budućnosti

Treća večer BIPA FASHION.HR-a
 
Nakon kolekcije brenda Obekei. na pistu BIPA FASHION.HR-a, pod pokroviteljstvom Beck'sa, stigla je ona Hedre design koju potpisuje mlada dizajnerica Ana Jagić, a čija je modna priča naziva Spectrum instantno osvojila publiku.
 
Ana se, kao i u sezonama dosad, igra i istražuje, i to čini vrlo sistematično i predano. Ponekad su to različite tehnike obrade ponekad neočekivane kombinacije materijala i tekstura, a ovoga je puta u fokusu kolekcije bio neobičan print koji je na pisti izgledao zbilja fantastično. Pomalo futuristički, možemo reći čak i svemirski, Anini su odjevni komadi djelovali poput odore neke poprilično modno osviještene djevojčice iz budućnosti.
  
 
 
No, osim printom, dizajnerica se poigrala i krojevima te kombiniranjem mekših i tvrđih, kompaktnijih materijala u nizu odjevnih elemenata poput haljina, hlača, crop topova i suknji. Lepršavi dijelovi izvrsno su nadopunjavali geometrijske i strože, a print je izvrsno pratio krojeve započinjući ili završavajući na naborima stvarajući tako zanimljiv vizualni efekt. Premda se na prvu možda čini kako detalja nema, već je na drugu jasno da Ana detalje stvara na neki drugi način – naborima, pozicijama printa, kombinacijama materijala koji se različito „ponašaju“ u kretnji te, naravno, bojama, printevima i strukturama. Promišljeno, zrelo i definitivno velik korak naprijed!
 
 
  
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Cijelu kolekciju Ane Jagić pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 18.03.2016. u 08:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p