HRVATSKA MODA

Ana Maria Ricov predstavlja fantastičnu kampanju

Kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2016.

AMR Ana Maria RicovPoznata hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov snimila je kampanju za kolekciju proljeće/ljeto 2016. koja se upravo nalazi u prodaji. Prepoznatljiva po vrhunskom kroju i istančanoj modnoj estetici i ovoga puta dizajnerica naglasak stavlja na slojevitost forme. 

Kolekcijom koju je prikazala na prošlom tjednu mode BIPA FASHION.HR, mlada je dizajnerica oduševila modnu kritiku i još jednom pokazala svoje umijeće u izradi odjevnih predmeta i igri materijala i forme. Ana Maria Ricov kreira za žene koje vole minimalizam i funkcionalnost te kojima je bitan osjećaj slobode i nesputanosti.
AMR Ana Maria Ricov
 
AMR Ana Maria Ricov 
„Kroz kolekciju istražujem slojevitu formu s krojnim dijelovima u obliku kvadrata i trapeza . Odjeću karakterizira jednostavna i čista forma te je dominantna slojevitost. Odjevni predmeti teže A formi. Prisutni su prorezi, metalni zatvarači, kontrasti. Kroz kolekciju se provlače geometrijski uzorci bazirani na odnosima linija, dobiveni našivanjem kožnih traka. Koristila sam transparentne tkanine, koje u kombinaciji s gustim, neprozirnim tkaninama stvaraju efekt dinamičnosti. Paletu boja čine crna, pješčani tonovi, crvena te bijela. Tkanine koje prevladavaju kolekcijom su pamuk, viskoza, svila, koža i gumirani materijali“, izjavila je Ana Maria Ricov.
AMR Ana Maria Ricov
AMR Ana Maria Ricov
Prepoznatljiva i pročišćena estetika koja prožima njezinu odjeću, prisutna je i u AMR kampanjama, a ovo je već treća sezona uspješne suradnje s mladim talentiranim fotografom Jurom Perišićem, koja je rezultirala prepoznatljivim vizualnim identitetom.
 
AMR Ana Maria Ricov 
AMR Ana Maria Ricov
Dizajn: Ana Maria Ricov
Kolekcija: Proljeće/ljeto 2016.
Model: Iva Gjopar (Relatum models)
Fotografija: Jure Perišić
Objavljeno: 15.02.2016. u 09:41

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p