HRVATSKA MODA

Kampanja Anthony Avangarda inspirirana vojnikom Desmondom

Nova muška kolekcija mladog dizajnera

Nakon revijalnog dijela u sklopu BIPA FASHION.HR-a, a koji je oduševio publiku, brend Anthony Avangard donosi vizuale za aktualnu mušku kolekciju proljeće/ljeto 2017.

Kolekcija popularnog mladog dizajnera Antuna Aščića, koji stoji iza brenda Anthony Avangard, nosi naziv DESMOND. Inspirirana je filmom Hacksaw Ridge (Greben spašenih) i pričom o američkom vojniku Desmondu T. Dossu, koji je zbog priziva savjesti u Drugom svjetskom ratu odbio nositi oružje i ubijati ljude te je vojsku služio kao nenaoružani medicinar koji je time spasio brojne ljudske živote.

Krojevi su jednostavni, upotpunjeni su džepovima s vojničkih odora i preneseni su na sportsku odjeću. Potom dolazi do detalja vezanja pamučnih konopaca sličnima onima na vezanju korzeta koji asociraju na konope koje je Doss koristio pri fiksiranju i transportu ranjenika. Materijali koji su korišteni: felpa, neopren i kombinacija umjetne i prave kože. Dominantni vojnički uzorak ublažen je pastelnim nijansama.

"Uvijek se u svojim kolekcijama volim poigravati s humorom i ironijom (aplikacije, boje i printevi), a povod su mi neke nastale situacije. Ovog se puta ismijavam s temom vraćanja vojnog roka u Hrvatskoj. Smatram da je inspiraciju važno crpiti u okolini u kojoj živiš," ističe perspektivni mladi dizajner.

Stylinzi su upotpunjeni ruksacima i visokim čarapama te kultnim Reebok modelom Club C. Fotografije potpisuje Jakov Baričić, u ulozi modela se našao Damjan Leboš (Sonic Models), a za make up je zaslužan Marko Tolić uz asistenciju Antonije Barišić.

Foto: Jakov Baričić
Objavljeno: 24.04.2017. u 09:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p