HRVATSKA MODA

Arhitektica čiji stil obožavamo: Nina Mia Čikeš otkrila nam je koju haljinu iz svog ormara nikad ne bi bacila!

Priča o haljini inspiriranoj umjetničkim djelom
Arhitektica Nina Mia Čikeš jedna je od onih djevojaka koje plijene pozornost gdje god da se pojave. Ova zagrebačka "it" djevojka, mnogima poznata i po svom Instagram nadimku Nina Berlina, ističe se eklektičnim modnim izričajem i jedinstvenom estetikom. Osim što je zaljubljenica u umjetnost u svim oblicima, Nina je i strastvena putoholičarka, a njezin je ormar prepun upečatljivih odjevnih komada koji pričaju priče o dalekim zemljama koje je posjetila.

Zamolili smo je da zaviri u svoj ormar i otkrije nam svoj omiljeni komada koji će čuvati cijeloga života. Rado je pristala, iako je priznala kako to za nije nimalo lak zadatak. Naime, "kandidata" je bilo napretek, no odluka je pala na dugu crnu haljinu ukrašenu desecima - očiju!

 "Haljina koja je rađena specijalno za ovogodišnji Riječki karneval, jedna je od stvari koje se nikako i nikada neću riješiti. Osim što je poslužila svrsi u ulozi aplikacije Gradsko oko, ali surealističko izdanje, ova haljina je nošena i u drugim prigodama", objasnila nam je Čikeš, dodavši kako je haljina nastala kao hommage njezinom kostimu za Halloween.

"Tada sam predstavljala sliku koju sam kupila od jedne slikarice dok sam putovala po Meksiku. To je bio jedan unikatan i specifičan kostim koji sam sama radila, a povodom toga sam izradila hrpu očiju kako bi predstavljali tu fantastičnu sliku potpuno vjerodostojno. Tom prigodom ostala mi je vrećica puna očiju koju je moj prijatelj, modni dizajner Damir Begović, po detaljnim uputama zauvijek prišio na već postojeću jednostavnu, pomalo zaboravljenu, haljinu iz ormara. Time je taj odjevni predmet zapečatio zauvijek svoje postojanje u mojoj blizini. I to s punim pravom", zaključuje Nina.

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.05.2023. u 09:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p