HRVATSKA MODA

Arileo – novo ime na pisti BIPA FASHION.HR-a

Poznati dizajnerski duo vraća se na zagrebačku modnu pistu

Arileo
N
ajpoznatiji splitski modni duo Arileo, iza kojeg stoji bračni par Marija i Jurica Pirić, po prvi put će se ove sezone predstaviti na pisti BIPA FASHION.HR-a.

Modni brend Arileo već 14 godina uspješno spaja raskoš i minimalizam, romantiku i strogi stil, klasičan i promišljen dizajn, a nakon duže stanke, ponovno se vraćaju na zagrebačku modnu pistu u sklopu najvećeg modnog događanja BIPA FASHION.HR.

„Par godina smo pauzirali s modnim revijama u Zagrebu, ali smo se predstavljali na modnim događanjima u Splitu. U međuvremenu smo radili kampanje te se tako predstavljati široj publici u Hrvatskoj. Iskreno smo se bili zasitili modnih revija u Zagrebu i zaželjeli smo se male stanke. Želja za adrenalinom, koju osjećamo na modnim revijama u glavnom gradu, nas je potaknula na povratak. A iskreno bilo je teško odbiti Vinka Filipića“, objašnjavaju Marija i Jurica.

Arileo

Kao nova imena na pisti BIPA FASHION.HR-a, Arileo u novoj proljetnoj kolekciji uvodi i male promjene koje će posebno biti vidljive u konstrukciji i detaljima. U novoj kolekciji nastavljaju spajati stilske suprotnosti, a inspiraciju su našli u military trendu. No, Arileo i dalje ostaje romantičan, dok ćemo vojničke elemente vidjeti pretežito u konstrukciji.

„S obzirom na to da smo debitantni na BIPA FASHION.HR želimo se pokazati u najboljem svijetlu. Igramo na kartu konstrukcije za koju smatramo da je naš as u rukavu. Očekujemo jednu dobru kolekciju koja će se prvenstveno svidjeti našoj publici. Kolekcija je prije svega tipična za Arileo. Bijelo, bež i light srebro čine kolorit, a konstrukcijski elementi military stila bit će glavni motiv. Ali mislim da će svatko na svoj vlastiti način doživjeti kolekciju. Suradnja s BIPA FASHION.HR-om je nešto novo za nas. Do sada smo imali dobra iskustva sa zagrebačkim modnim događanjima i sad se nadamo da idemo još jednu stepenicu više“, pojašnjavaju Marija i Jurica.

Arileo
U novoj kolekciji dizajneri su koristili ljetni brokat, chiffon, georgette i pamučnu čipku, a brokatni materijali s uzorkom sličnim starim pohabanim tapisonima cijeloj kolekciji pružaju određenu dozu nostalgije.

„Arileo je brend namijenjen ženama koje vole da njihova odjeća odiše finoćom i detaljima. Imamo dvije linije, tako da se više tipova žena može pronaći u našoj odjeći. Naši kombinezoni su najprepoznatljiviji za nas i na spomen Arilea, uvijek je asocijacija bijeli kombinezon sa zlatnim remenom. Djelujemo u Splitu, tako da su naši kupci iz Splitsko-dalmatinske županije i oni su nam glavni kritičari. Uvijek nam se postavlja pitanje zašto se ne širimo prema Zagrebu. Ali iskreno, Dalmacija je veliko područje i mislimo da se tu može djelovati isto tako dobro.“

U nastavku Marija i Jurica ističu kako je Arileo njihova prva ljubav, a često znaju reći da je ono i njihove treće dijete. I nakon 14 godina, bračni partneri uspješno surađuju i kao poslovni partneri, a njihova popularnost u Dalmaciji samo su dokaz da Arileo iz godine u godinu samo raste i sazrijeva.

„Ulažemo puno energije i vremena u taj posao i radimo to s velikom ljubavi. Fleksibilnost i predanost je nešto što nas je održalo kao poslovne i bračne partnere. A ima i ona poslovica koja kaže da uvijek pametniji popušta. Pa sad nekad je netko pametan, a nekad netko ono drugo. Uglavnom se mijenjamo“, kroz šalu objašnjavaju Marija i Jurica.

Arileo
Debitantska kolekcija modnog brenda Arileo na pisti BIPA FASHION.HR-a održat će se u subotu 01. travnja u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. U sklopu BIPA FASHION.HR-a, koji se održava od 29. ožujka do 01. travnja, osim Arilea, svoje kolekcije će predstaviti Ivica Skoko, Robert Sever, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, Obekei, Coded Edge, Luka, Klisab, Anthony Avangard, Mirjana Klepić i Yuniku.

Fotograf: Karlo Hećimović
Model: Dijana Radan
Šminka i frizura: Josip Lijić

Mija Dropuljić

Objavljeno: 08.03.2017. u 10:10

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p