HRVATSKA MODA

Avangardni dizajneri oduševili publiku

Etna Maar, Madame Demode i Klisab obilježili drugu večer
Cro a Porter 
Druga večer Cro a Portera u prostoru Hauba@Lauba održana je u petak 16. listopada, a na modnoj pisti mogli smo vidjeti šest kolekcija. Etna Maar, Iva Karačić, Mario Vijačkić, Madame Demode, Klisab i 1st by Goran Čižmešija&Humana Nova predstavili su svoje nove kreacije, a mi izdajamo one najbolje.

Etna Maar
Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik kolekcijom Cosmic attraction with Etna Maar je proslavila 10. godina svog rada. Upravo slavljenička kolekcija ubraja se u njeno najbolje ostvarenje do sada.

Brend Etna Maar posljednjih sezona je pokazao izuzetan razvoj u svom dizajnu, prezentirajući svake sezone osvježene novitete, no ipak uspješno zadržavajući svoju prepoznatljivu notu. I ovaj put se dizajnerica igrala sa siluetama pretvarajući žensko, ali i muško tijelo, u skulpture bogate zanimljivim detaljima s kojima Andrijana tako vješto barata.
 
Etna Maar
Dizajnerica svakom kolekcijom nudi nova konstrukcijska rješenja koje je ona dovela do savršenstva, kako u ideji, tako i u izvedbi. Kolekcijom dominira očekivano crna boja, a od materijala su korištene vunene tkanine, neoprene, umjetno krzno i umjetna koža.
 
Etna Maar
Slavljenička kolekcija definitivno se ubraja među najbolje koje smo do sada mogli vidjeti na pisti Cro a Portera. Andrijana je na najbolji mogući način proslavila rođendan brenda čijem novom desetljeću se izuzetno veselimo.
 
Etna Maar

Madame Demode
Kod Madame Demode modna priča je uvijek dublja – tek detaljnim promatranjem se stječe cjelokupna slika kojoj se svaki sezone iznova divimo. Nova kolekcija pod nazivom Chitrine namijenjena je upravo Chitrinama, sunčanim nebeskim ljepoticama iz indijske mitologije, čija je dužnost slijediti umjetnika na putu stvaranja, dati im čarobnu moć i otvoriti oči za nevidljivo.
 
Madame Demode
Madame Demode poznata je po svojoj igri s materijalima i nikad na pisti nećemo vidjeti materijali u svom izvornim obliku. On je uvijek dorađen, nadograđivan, a povremeno i izmanipuliran – upravo tako dizajnerica uspijeva stvarati svoje neobične oblike i pretvarati svoje modele u neka nova avangardna bića.
 
Madame Demode
U novoj kolekciji crni, sivi i bijeli traper je oslikan posebnim bojama za tkaninu uz pomoć kojih na svakom modelu dizajnerica stvara suptilnu, ali ipak snažnu sliku.
 
Madame Demode
Klisab
Jedno od novih imena na Cro a Porteru je modni dvojac Klisab, iza kojeg stoje dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić. Mada je ovo tek njihova treća kolekcija, odnosno druga na CAP-u, ovi mladi dizajneri stoje ravnopravno uz bok svojim starijim i iskusnijim kolegama.
 
Klisab
Od samog početka posve je jasno kako ovaj mladi dvojac pomno i zrelo razmišlja o razvoju svog brend. Oni ništa ne žele prepustiti slučaju, a upravo nova kolekcija Isle na najbolji mogući način to pokazuje.

U samo godinu dana Klisab je izrastao iz brenda koji obećava u onaj koji je to isto obećanje uspješno izvršio. Profinjena, elegantna i ženstvena kolekcija namijenjena je odrasloj ženi koja voli avangardu, ali se ne želi odreći svoje elegancije i ženstvenosti. Upravo to je ono u čemu je ovaj modni dvojac tako dobar – njihova avangarda je prije svega lijepa, no u toj ljepoti ne gubi snagu, posebnost i samouvjerenost.
 
Klisab
Predstavljeni komadi pokazuju izuzetnu zrelost u ideji, ali i ono najvažnije, u izvedbi. Konstrukcijski besprijekorni komadi teško se povezuju s tako mladim i još neiskusnim dizajnerima. A kad uz to zbrojimo i pomno smišljen styling, vlastiti nakit i torbice jasno je kako Klisab čine dizajneri koji su mladi samo po svojim godinama i njih u svojim kolekcijama ne pokazuju. Nakon samo tri kolekcije Klisab stoji čvrsto na nogama i hrvatskoj publici ima još mnogo toga za ponuditi.
 
Klisab
U galeriji detaljnije pogledajte kolekcije s druge večeri CAP-a...

Mija Dropuljić
Foto: PR
Objavljeno: 17.10.2015. u 14:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p