HRVATSKA MODA

Bajkovita nova kampanja dizajnerskog dvojca eNVY room

Ljubavna priča poslužila kao glavna inspiracija

Poznati hrvatski dizajnerski dvojac eNVy room predstavlja novu 'bridal' kampanju inspiriranu velikom ljubavlju Milivoja Dežman i Ljerke pl. Šram, koja je ponovno zaživjela na ruševnim zidinama nekadašnjeg eminentnog lječilišta za tuberkulozu Brestovec na zagrebačkom Sljemenu, čiju je gradnju inicirao upravo Dežman kako bi pokušao spasiti život voljenoj lady Šram.

'Fokus nam nije bio stilistički se vezati za  povijesno doba aktera te ljubavne priče. Ideja je bila toj ljubavnoj priči prekrojiti kraj. To smo ostvarili kroz vjenčanicu koja simbolizira početak nečeg lijepog, novog, sigurnog. Fotografije oponiraju jedna drugoj sukobom dana i noći i kontrastom romantične ljubavne priče i mistične legende o duhu lady Šram', opisali su nam nit vodilju kampanje Vjeko i Nikica. Dvojac je naglasio da su izradili kolekciju vjenčanica čiji će komadi, šivani po mjeri, imati prodajne cijene u rangu najmova vjenčanica iz mnogobrojnih salona.


Kampanja predstavlja niz novih vjenčanih haljina iz maštovite eNVy room radionice. Kolekcija koja slavi ženstvenost i senzualnost izrađena je od visokokvalitetnih materijala poput čipke i svile, ali i laserski rezane umjetne kože. Vjenčanice uglavnom prate liniju tijela ili su raskošno nabrane u struku, a našlo se tu i ponešto vjenčanica dužine ispod koljena kao i onih od plisea.

'Uz legendu uvijek vežemo i protok vremena, a vrijeme je ono koje sekvencom određuje i spaja dimenzije prošlosti i sadašnjosti, iščekujući budućnost. Nešto poput kronometra, fotografije koji zaustavlja jedinstveni trenutak zabilježen u prostoru i vremenu, neodoljivu ljepotu momenta dana i noći, tako stvarajući sklad dvaju sukobljenih elemenata...' objasnio nam je inspiraciju fotograf Šime Eškinja koji već tradicionalno potpisuje eNVy room kampanje.  

Zaštitno lice kampanje je ponovno Ana Maria Cajner, međunarodno uspješan model iz agencije Talia model. Šminku potpisuje Sanja Agić,  a frizuru Draška Topić, dok je za styling odgovorna Lea Krpan.


Uz prethodnu rezervaciju termina, modeli iz predstavljene kolekcije mogu se pogledati u eNVy room showroomu (Gračec 1, Zagreb), a sve novitete iz eNVy room kreativne radionice pratite na službenoj stranici (www.envyroom.com) ili na službenoj Facebook stranici (http://www.facebook.com/eNVyroom.hr).

 

photos: Šime Eškinja za eNVy room

 

Objavljeno: 22.01.2014. u 11:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p