HRVATSKA MODA

Bajkovito finale Perwoll Fashion.hr Cruise Collectiona

Što smo vidjeli na pisti druge večeri Perwoll Fashion.hr Cruise Collectiona?

Dvodnevno modno događanje Perwoll Fashion.hr Cruise Collection u fantastičnom eksterijeru na Tomislavovom trgu u centru Zagreba završnu je večer zaključilo predstavljanjem cruise kolekcija domaćih dizajnerskih snaga: Martine Felje, Morane Krklec, Krie Design-a i Zorana Aragovića te gosta iz susjedne Srbije: Boška Jakovljevića za Martini Vesto. 

MARTINA FELJA

Drugu večer Perwoll Fashion.hr Cruise Collectiona otvorila je romantična kolekcija Martine Felje. Spajajući udobnost, jednostavnost krojeva i praktičnost u ženstvenim komadima koje prate liniju tijela, dizajnerica je i ovom cruise kolekcijom ostala dosljedna svom modnom izričaju. Lagane jednobojne ljetne haljine oslobođene suvišnih detalja te većinom u svijetlim i nježnim puderastim tonovima izgledaju idealnima za sve prilike, od onih poslovnih preko dnevnih pa sve do večernjih varijanti.

 
 
 

MORANA KRKLEC

Mada relativno svježe ime na domaćem modnom nebu, dizajnerica Morana Krklec svojom je pomno razrađenom cruise kolekcijom još jednom dokazala koliko kreativnih rješenja te neiscrpnog potencijala skrivaju mlade i još neetablirane dizajnerske snage. U vladavini bikolora, na prvi bi se pogled moglo činiti kako je kombinacija crne i bijele simplificirani dizajnerski odabir no već malo pomnije proučavanje kolekcije daje uvid u svu kompleksnost dizajna i briljantnu inovativnost Moraninih konstrukcijskih rješenja. Razigranost i kreacija skulpturalne forme dobivena je istraživanjem oblika, igrom i miješanjem različitih tkanina te kombinacijama tekstura, a Krklec je čitavu priču zaokružila predivnim nakitom mlade kiparice Jelene Azinović.

 
 

KRIE DESIGN

U neopterećenom boho stilu Kristina Burja predstavila je svoju viziju cruise kolekcije koja u kombinaciji tipično ljetne bijele boje te tek ponekog dodatka nježne bež i plave predstavlja svojevrstan nastavak njezine Fenix Krie kolekcije prikazane zagrebačkoj publici ovog proljeća. Razigrani i nesputani karakter opuštenih ljetnih kombinacija dizajnerica je dočarala dugim lelujajućim resicama te prozračnim i transparentnim komadima sačinjenih od muslina i svile s ponekim zavodljivim prorezom. Uz haljine, kombinezone i zanimljive kupaće kostime, cruise kolekcijom Kristine Burje posebice dominiraju lepršavi i lagani kaftani koji dobivaju dodatni dašak dinamike začinjeni dugim resama koje se njišu u hodu. Popularni boho look zaokružen je torbama u puderastim nijansama, head chain-ovima u kosi te resicama oko gležnjeva.

 
 
 
 

MARTINI VESTO BY BOŠKO

Elegantnu mušku modu s pomakom, zagrebačkoj je publici servirao gost iz susjedne nam Srbije, Boško Jakovljević. Svojom cruise kolekcijom dizajner je pokazao zašto je njegov brend Martini Vesto priznata modna adresa za muškarca koji se želi osjećati i izgledati kao gentleman. Koristeći atipične ‘muške’ materijale poput čipke, presijavajuće teksture, boje kao što su ružičasta ili pak šarene cvjetne uzorke, Jakovljević klasičnim komadima unosi dašak živosti i inovacije te toliko potrebnog edgy duha, no oni unatoč ‘ženstvenosti’ ne gube na svojoj muškosti. Priču kolekcije zaokružuju dva ženska izlaza u košuljama i klasičnim hlačama na crtu koje smo navikli gledati kao dio standardnog muškog odijela no u ženskoj varijanti oni izgledaju elegantno i nimalo muževno te time razbijaju mit o odjeći kao nečemu što nosi odrednicu spola.


 
  
 
 
 
BITE MY STYLE BY ZORAN ARAGOVIĆ

U svom već nadaleko prepoznatljivom stilu, Zoran Aragović modnoj je publici ponovo servirao živahnu, razigranu i energičnu kolekciju koja šarenilo boja, interesantnih krojeva i uzoraka spaja u poseban amalgam u kojem ono na prvi pogled nespojivo biva, u genijalno promišljenim i originalnim kombinacijama, stopljeno u jednu potpuno prirodnu i suvislu cjelinu. Tako se elementi pruga i točkica odlično spajaju s cvjetnim uzorkom, a popularni morski simbol sidra fantastično izgleda u kombinaciji s crno-bijelim kvadratićima. Argovićeva dinamična cruise kolekcija sadrži sve, od dugih ljetnih haljina, kratkih hlačica, dvodijelnih ljetnih kompleta, košulja, pencil suknji pa sve do neizostavnih kupaćih kostima, a cjelina Bite My Style priče zaokružena je šarmantnim prugastim trakama u kosi i šarenim torbama.

 
 
 
 
 

Tina Lončar

photos: Goran Čučković

Objavljeno: 29.06.2014. u 08:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p