HRVATSKA MODA

Beogradski streetwear brend stigao u Zagreb

Brend DechkoTzar dostupan je zagrebačkoj publici

Poznati beogradski modni brend DechkoTzar stigao je u Zagreb, i to u PDV dućan na prvom katu Pločnika, gdje je brend i predstavljen zagrebačkoj publici. DechkoTzar je nastao kao serija majica za bend Red Zmaja 2001. godine kao ideja da se u Srbiji pokrene pravi lokalni T-shirt brend. Bez pretenzija ka masovnoj proizvodnji, u malim serijama, naglasak je na dobrim dizajnerskim rješenjima, kvalitetnim majicama, izuzetnoj sito štampi i originalnim pakiranjima. Vizualno atraktivan i cjenovno prihvatljiv, DechkoTzar nije nikakav superjunak, već samo "običan dečko koji gaji dobre vrijednosti".

Iza brenda se krije dizajnerski dvojac Braća Burazeri, rođena braća i grafički dizajneri Nikola i Nenad Radojčić, kojima su streetwear i street style u krvi s obzirom na to da su krenuli kao graffiti writeri. DechkoTzar online shop otvoren je u 2008., u prosincu 2015. otvoren je i prvi dućan u Beogradu, a s vremenom dečko je dobio i svoju žensku liniju CitzuTzaricu. Specijalno dizajnirane majice iz kolekcije DechkoTzar za Beograd postale su i službeni beogradski suvenir. Kako su od samog osnivanja festivala Outlook i Dimensions Braća Burazeri njihovi redoviti posjetitelji, sudionici te promotori u Srbiji, a i dio glazbene kulture koja definira ove festivale, suradnja s Pozitivnim ritmom i PDV-om je bio prirodan proces.

Kao ambasadori brenda upravo su zato odabrani glazbenici, usko povezani s klupskom i festivalskom kulturom, a u svom modnom izričaju vjerni street styleu - Mirela Priselac Remi, Jan Kinčl i Filip Motovunski. Naravno, ni veza s izdavačkom kućom PDV nije slučajna. Mirela Priselac Remi, pjevačica benda Elemental više je puta nastupala na festivalima na tvrđavi Punta Christo, a i merchandise benda upravo je u rukama PDV-a. Jan Kinčl, producent, DJ i radijski voditelj također je stalni gost na glazbenim festivalima, a s francuskim klavijaturistom Regisom Kattieom uskoro izdaje album za PDV, za kojeg je Laurent Garnier izjavio kako je "simply superb". Filip Motovunski, jedan je od najpoznatijih domaćih drum'n'bass producenata, deset godina aktivnog rada je u 2016. obilježio izdavanjem debitantskog albuma pod okriljem PDV-a.

U aktualnoj jesensko-zimskoj 2017./2018. može se naći preko 30 modela ženskih i muških jakni, majica kratkih i dugih rukava, košulja, kapa te donje rublje. Osim na prvom katu Pločnika, artikli se mogu kupiti i putem PDV web shopa. Što sve od DechkaTzara možete naći u PDV dućanu pogledajte ovdje. DechkoTzar i CitzaTzarica su stigli u Zagreb i tu su da ostanu.

Foto: DechkoTzar
Objavljeno: 06.02.2018. u 12:11
Tagovi: Beograd, streetwear

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p