HRVATSKA MODA

BIPA FASHION.HR predstavlja službenu kampanju za 20. izdanje

Službena kampanja inspirirana umjetničkim djelovanjem i stvaranjem
BIPA FASHIOH.HRBIPA FASHION.HR, ususret jubilarnom 20. izdanju, predstavlja službenu kampanju koja je i ovog puta ujedinila najjače kreativne snage svijeta mode i umjetnosti. Senzacionalna artistička fotografija na najbolji je mogući način utjelovila viziju i duh najvećeg modnog događaja u regiji. Službena kampanja inspirirana je umjetničkim djelovanjem i stvaranjem koje za rezultat ima jedinstvenu kreaciju, kako u umjetnosti tako i u modi. 

Puno puta dosad umjetnost je bila inspiracija za modu, a ova kampanja pod kreativnim vodstvom Ane Nikačević, zabilježena fotoobjektivom Franje Matkovića, uspjela je modnim izričajem inspirirati mladu slikaricu Maju Jurjević koja je oslikala modne kreacije Ana Marije Ricov, Marije Kulušić i Coded Edgea stvarajući jedinstveno umjetničko djelo. I modu i umjetnost odlikuje stalna potreba autora da zadive i da ostave neizbrisiv trag u vremenu. Iz jednog takvog impulsa nastale su fotografije koje najavljuju još jedno odlično izdanje BIPA FASHION.HR-a.

„Željeli smo vidjeti što nastaje kad kao inspiraciju imate dizajnersku kreaciju. Taj element spontanosti doveo nas je do nastanka visoko estetiziranog videa, te prekrasne i slikovite serije fotografija koje čine ovu kampanju. Mislim da smo uspjeli uloviti samu srž stvaranja u modi kao umjetnosti“, izjavio je fotograf Franjo Matković.
 
BIPA FASHIOH.HRPrvi put dosad, kreativni tim FASHION.HR-a objedinio je modu, fotografiju, video i slikarstvo te pozvao mladu umjetnicu Maju Jurjević da oslika možda najzahtjevnije platno ikad - odjevnu kreaciju.

„Ovo mi je prvo takvo iskustvo i moram priznati da mi je bilo veliko zadovoljstvo sudjelovati u stvaranju ove modne kampanje. Bilo je izazovno jer sam se prvi put susrela sa živim modelom i modom kao osnovnim motivom, ali je zadovoljstvo finalnim djelom tim veće. Umjetnost je upravo u stvaranju, kako u slikarstvu tako i u modi“, kazala jeakademska slikarica Maja Jurjević.
 
BIPA FASHIOH.HR
BIPA FASHION.HR ove sezone od 27. do 31. listopada na Zagrebačkom velesajmu slavi 20. jubilarno izdanje. Tijekom pet dana održat će se šesnaest modnih revija, a nastupit će najpoznatiji hrvatski dizajneri te mlade nade modne scene: Ivica Klarić, ELFSi, eNVy room, Ivica Skoko, Aleksandra Dojčinović, Ana Maria Ricov, Martina Felja, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina design, Krie design, Boris Banović, HEDRA by Ana Jagić, Ana Bogdan i Vesne Sposa. Pobjednica ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll Suzana Koprivnjak, kao najbolja mlada dizajnerica u regiji, prvi će put nastupiti na BIPA FASHION.HR-u, a svoju prvu kolekciju ove će sezone predstaviti Martina Budek, novo ime na modnoj sceni.
 
Fotografija: Franjo Matković
Kreativno vodstvo: Ana Nikačević
Slikarica: Maja Jurjević
Dizajneri: Ana Maria Ricov, Coded Edge, Marija Kulušić
Modeli:
Magdalena May Gero (Talia Model)
Ivona Bevanda (Talia Model)
Klara Malnar (Midiken)
Kosa: Katica Topčić za Kevin Murphy
Make Up: Petra Sever
Objavljeno: 05.10.2015. u 11:01
Tagovi: BIPA FASHION.HR

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p