HRVATSKA MODA

BiteMyStyle 'blokirao' boje i oduševio

Kolekcija Zorana Aragovića iznenadila odmakom od šarenila
Četvrtu večer na pisti Perwoll FASHION.HR-a otvorio je popularni modni brand BiteMyStyle i to izrazito efektnom i pomalo neočekivanom kolekcijom namijenjenoj aktualnoj hladnoj sezoni. Zoran Aragović iznenadio je publiku odustajući od dijela svoje prepoznatljive estetike, one koja se tiče rapsodije boja i sveopćeg šarenila koji inače krasi njegove kolekcije, a istovremeno ipak ostajući vjeran svom dizajnerskom izričaju što se pak očituje u kroju i maštovitom spajanju materijala različitih uzoraka.
 
Kolekcijom koja nosi dovitljiv naziv 'ColorBlock', dizajner je pokazao koliko efektan i moćan može biti dizajn kada se 'blokiraju' boje te se u raznim varijantama, spajajući tkanine različitih tekstura i uzoraka pomiješaju samo siva, bijela i crna. U standardnom Aragovićevom 'patchwork' stilu igraju se pruge, kvadrati i neizostavne točkice svih debljina i veličina stvarajući pritom zanimljiv vizualni dojam. Inspiriran dječačkim izgledom mlade urbane djevojke, Zoran je na pistu pustio dvadeset i pet izlaza sačinjenih od kompletnih look-ova kojima dominiraju suknje midi dužine, fenomenalni dugački kaputi od pletiva te sportske majice s natpisom 'Bite Me'.


Svoju viziju hladne sezone dizajner je začinio detaljima koji daju posebnost i šarm kolekciji, poput trakica, kopči od tregera i lubanja koje se naziru na transparentnom materijalu, a dojam je do kraja zaokružen interesantnim ogrlicama te fantastičnim perikama napravljenih od nekoliko tisuća ziherica. Kombinacijom prirodnih i umjetnih materijala ali i vibrom koju nosi kolekcija, Aragović je postigao pomalo apokaliptični industrial dojam koji asocira na neku zanimljivu, dosad neviđenu verziju futurizma. Makar uvjereni kako će se Aragović već iduće sezone ponovo vratiti svojim prepoznatljivim vibrantnim bojama, ovaj izlet u nepoznato bio je svakako pun pogodak što ovu kolekciju definitivno čini jednom od najboljih dosad.Tina Lončar
 
photos: Mateja Vrčković
Objavljeno: 18.10.2014. u 07:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p