HRVATSKA MODA

Boris Banović po prvi put u ulozi modnog dizajnera

2B Boris Banović na Perwoll FASHION.HR-u

Poznati domaći modni kritičar Boris Banović po prvi će se puta naći u ulozi modnog dizajnera na nadolazećem Perwoll FASHION.HR-u te predstaviti ekskluzivnu mušku kolekciju s potpisom autorskog branda 2B Boris Banović, a tim je povodom snimljena i kreativna modna kampanja.

Boris Banović završio je dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, na kojem se trenutno nalazi i na magisteriju. Nakon što je godinama bio buyer za prestižne modne tvrtke, krenuo je drugim smjerom te stvorio regionalno poznato TV lice «Fashion Guru» te se istovremeno okušao kao kolumnist u nekoliko tiskanih i internetskih medija. Paralelno je razvijao vlastiti dizajnerski brand 2B Boris Banović koji njeguje klasičan, pomalo retro look muškarca, istovremeno modernog dizajna.

Kao uvod u reviju kojom će se predstaviti na Perwoll FASHION.HR-u, snimljena je i modna kampanja čiji su protagonisti Nikola Zorotović, Antonijo Zorotović i Ivan Tokmadžić, koji utjelovljuju suvremenog modernog muškarca. Kampanju potpisuje Dorijan Kljun, styling kose djelo je Katice Topčić za American Crew, za make up se pobrinula Ivana Bilandžija Billy za Illamasquu,  dok je za styling modela zaslužan sam Banović.  

«Inspiracija za kolekciju proizašla je iz činjenice da muškarac današnjice ima zaista zahtjevnu ulogu u društvu, puno se od njega očekuje. Osim da bude uspješan u svom poslu, gentleman, on mora biti i elegantan preko dana, a očekuje se da i navečer bude originalan - klasika s pomakom. S ciljem da zadovolji te uvjete napravljena je jedna sveobuhvatna kolekcija koja prati životni tempo jednog modernog muškarca. Odjeća je napravljena od vrhunskih vunenih štofova i pamučnih materijala, a posebno se pazilo na detalje i samu izradu odjevnih predmeta».- pojasnio je Banović.


Perwoll FASHION.HR održat će se od 16. do 19. listopada u prostoru paviljona 5 Zagrebačkog velesajma, a revija Borisa Banovića  na rasporedu je u petak, 18. listopada, u 19:30h.

 

Video: Jure Perišić

Novinar: Hana Bartolović

 

Objavljeno: 14.10.2013. u 17:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p