HRVATSKA MODA

Briljantna Ana Maria Ricov

Kolekcija inspirirana oceanom
ana Maria ricov 
Ležerno, urbano, promišljeno i, prije svega, kul samo su neki od epiteta kojima možemo bez ikakvog ustezanja ovjenčati kolekciju koju je na pisti BIPA FASHION.HR-a u subotu 21. ožujka predstavila briljantna Ana Maria Ricov.
 
Dizajnerica je nadahnuće za kolekciju, namijenjenu predstojećoj hladnoj sezoni, pronašla u životu ispod površine mora, skrivenom u mračnim oceanskim dubinama. Komadi se baziraju na jednostavnoj formi i čistim linijama, a doza dinamike postignuta je kombiniranjem materijala, inovativnim igrama slojeva i proreza.
  
Ana Maria Ricov
 
Kao dominantni komadi, koje je nemoguće previdjeti, definitivno su oni sazdani od kontrastnih materijala poput crne mrežice u kombinaciji sa jakim skajom. Upravo spajajući grube tkanine s onim transparentnim i prozračnima, kolekcija dobiva taj posebni urbani, ali edgy šarm i dozu posebnosti koju je nemoguće previdjeti.
 
Ana Maria Ricov
 
Kolekcijom se provlače svi odjevni predmeti, od tunika, haljina i hlača pa sve do prsluka i kaputa, a što se kolora tiče u viziji dizajnerice prevladavaju tamne boje poput crne i modre, dok se zelena pojavljuje u detaljima te genijalno upotpunjuje i podiže tamno plavu.
  Ana Maria Ricov
 
Čitav, ionako fantastičan dojam, podignut je Holywood naočalama. Kuhana vuna, viskoza, skaj, žoržeti i mreže igraju glavnu ulogu ove modne priče, spojeni na inovativan način. Na prvi pogled posve jednostavna, na drugi je jasno koliko je vizija dizajnerice izbrušena, pedantna i detaljna. Nije potrebno skrivati oduševljenje, Ana Maria Ricov je ovom kolekcijom oborila s nogu.
 
Ana Maria Ricov 
Ana Maria Ricov 
 

Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS video production
Objavljeno: 22.03.2015. u 09:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p