HRVATSKA MODA

Čarobne eNVy room vjenčanice na koje je teško ostati ravnodušan

Selekcija najljepših vjenčanih haljina poznatog dvojca

 
Modni dvojac eNVy room već dugo slovi kao najčarobnija tvornica vjenčanica. Kroz njihov showroom lepršaju haljine kojima je zbilja teško odoljeti, vjerojatno zato što je svaka od njih posebna na svoj način, pedantno izrađena do posljednjeg detalja i zato što se u svakoj od njih ne možete osjećati nikako drugačije nego kao princeza. 
 
Trenutačno se u njihovoj ponudi nalazi 60 modela predivnih vjenčanih haljina, a dizajnerski duo Nikica Ivančević i Vjeko Franetović otkrili su nam kakve su haljine najpopularnije ove sezone, zašto su eNVy room vjenčanice tako posebne, a budućim su mladenkama dali i par vrijednih savjeta.
 
 
Nametnuli ste se kao vodeći dizajnerski brend za vjenčanice. U čemu leži vaša tajna?
 
Nema tajne. Naprosto smo u pravi trenutak prepoznali što tržištu treba, a to je svakako vjenčanica koja je lagana, ugodna za nošenje i u kojoj mladenka može nesmetano provesti cijelu večer. Prije više godina kada smo osmišljavali našu prvu kolekciju vjenčanica na tržištu su postojale samo vjenčanice koje su teške, krute, pomalo nezgrapne i uglavnom ste ih mogli samo iznajmiti. Trend haljina nakon ponoći je jako opadao s obzirom na recesiju i mladenke su tražile vjenčanicu u kojoj mogu provesti cijelu večer, a da se osjećaju lijepo. Mi smo to svakako prepoznali i napravili prvu ciljanu i osmišljenu kolekciju vjenčanica u Hrvatskoj koje su popraćene prekrasnim vizualima. Danas gledajući možemo reći kako smo pokrenuli trend cjenovno prihvatljivih dizajnerskih vjenčanica i mnogi naši kolege se sve više okreću izradi bridal kolekcija.
 
  
Budući da ispunjavate snove mladenkama, koje su njihove najčešće želje?
 
Mislimo da se dobar dio odgovora na to pitanje krije u odgovoru prije, no svakako im je imperativ da budu lijepe, ali i da na taj dan izgledaju dostojanstveno. U zadnje vrijeme primjećujemo puno zahtjeva za multifunkcionalnošću ili kako bi mi rekli "dva u jedan" model vjenčanice. Dosta mladenki se ne može odlučiti da li želi lepršavu ili sirena kroj vjenčanicu. Ili da li želi dugu ili kratku vjenčanicu. Tu smo ponudili jedno vrlo jednostavno, ali praktično riješenje, a to je odvojiva til suknja, ili suknja od čipke bogato nabirana u struku koju mladenka u nekom trenutku može skinuti i ostati u kratkoj ili sirena vjenčanici. Mnogo mladenki recimo ne voli nositi štikle, ili im vjenčanje više sliči kao neobavezni party. Za njih smo osmislili modele koji sjajno funkcioniraju na tenisice, kao na primjer til suknja u kombinaciji s T-shirtom ili košuljom s natpisom "just married".
 
  
U posljednjih godina koje haljine su se nametnule kao bestseller?
 
Romantična, lepršava, ivory i sa čipkom su imperativ gotovo svakoj mladenki. Tek nakon toga dolaze sirena kroj, pa roze vjenčanice, kratke i vjenčani kombinezoni.
  
 
Prema vašem iskustvu, koji su vodeći trendovi koji će obilježiti ovu godinu?

Ove godine primjećujemo trend bretela i to uglavnom tankih. Slip dress je ove sezone jako popularan a ogleda se to i u bridal kolekcijama. Mi u ponudi imamo nekoliko takvih vjenčanica izrađenih od čiste svile, odnosno od svilenog satena koji nježno miluje tijelo i jako su ugodne za nositi.
 
 
Po čemu su eNVy room vjenčanice tako posebne? Na što pridajete pozornost i po čemu se razlikujete?
 
Naša filozofija pri kreiranju vjenčanica je da ne treba filozofirati. Što jednostavnija, što pročišćenija to bolja. Vodimo se mišlju da mladenka ne smije stršati nego privlačiti poglede i izgledati dostojanstveno, a ne estradno. Naravno, tu je i udobnost nošenja kao imperativ. Naša najlaganija vjenčanica teži svega 700 grama. Nemamo nezgrapne kolutove ispod vjenčanica. Koristimo samo najmekše tileve, najfiniju svilu i ne bojimo se koristiti neobične ili netipične čipke pri kreiranju vjenčanica. Mislimo da svakako imamo najbolju ponudu različitih modela za svaku mladenku, bile one boho, romantične, sexy, neobavezne... Naše vjenčanice se kod plaćanja godovinom cjenovno kreću od 5000 do 9000 kn, što je cijena uglavnom ista kao i cijena najmova u nekim salonima. Uglavnom smo na svim terminima s mladenkama i slušamo njihove želje i potrebe. Zajedno prilagođavamo vjenčanicu mladenkinim potrebama za njezin najsretniji dan i trudimo se da im boravak kod nas prođe u najljepšem sjećanju.
  
 
I za kraj - tajne velikih majstora - koji je glavni savjet za odabir one savršene vjenčanice?
 
Nikad, ali nikad ne tražite mišljenje od previše ljudi! Na termin povedite svoje najbliže ljude, prijateljicu, mamu, kumu... Nekoga tko dijeli isti ukus kao vi i tko vas zaista dobro poznaje. Dalje od toga nikako ne.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Mija Dropuljić
 
Fotografija: Šime Eškinja
Šminka: Sanja Agić
Kosa: Draška Topić
Model: Gordana Dude (Talia)
Objavljeno: 24.02.2016. u 15:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p