HRVATSKA MODA

Tri domaća modna brenda u magazinu Vogue UK

Domaće modne snage okupirale zadnje izdanje Modne Biblije

Vogue UK

Britansko izdanje Voguea na svojim je stranicama, u svom broju za svibanj, ugostilo čak tri domaća modna brenda. 

U rubrici britanskog izdanja Modne Biblije naziva "Designer Profile...", a u kojoj su dosad već gostovali perspektivni domaći modni dizajneri, u broju za mjesec svibanj našle su se domaće modne snage: Nika Čuić koja stoji iza brenda NIKA TOM, Anamarija Brkić iza etabliranog modnog brenda A'marie te dizajnerica Mihaela Marković. Uz fotografiju dizajna spomenutih modnih brendova, Vogue je objavio i kratak opis estetike i ideje koja stoji iza svakog dizajnera. Kako nas uspjeh naših dizajnerskih snaga na internacionalnoj modnoj sceni neizmjerno veseli, nadamo se kako ćemo na stranicama Vogue UK-a još vidjeti pokoje domaće dizajnersko ime. 

Vogue UK

Nika TOM

"NIKA TOM je brend koji je pokrenula hrvatska dizajnerica Nika Čuić. Za Niku je dizajn način ekspresije vlastitog identiteta. Upravo je to koncept koji čini srž svake kolekcije, a često se referira i na svjesnost o okolini, prisutnost i stanje uma. Njezin pristup (de)konstrukciji uvijek je balansiran s njezinom minimalističkom ekspresijom."

Mihaela Markovic

"Mihaela Marković je redizajnirala klasičnu odjeću kreirajući kolekciju koja može izdržati test vremena. 'Odjeća koju bi nosila moja majka' vrti se oko ideje odjeće koja ima dušu i nosi uspomene onoga tko ju je nosio. To su odjevni predmeti koji su nas nadživjeli te ih se prenosi iz generacije na generaciju. Mihaela je prezentirala kolekciju na London Fashion Weeka u rujnu 2016. godine te joj je potvrđeno sudjelovanje na Milano Fashion Weeku 2017. godine."

A'marie

"A'marie je brend ženske odjeće lansiran 2002. godine te se brzo etablirao zahvaljujući svojoj estetici nenametljivog glamura i suptilnog chica. Zajedno sa sanjivim dizajnom, svaki je komad kreiran od eko friendly i prirodnih materijala. Dizajnerica brenda Anamarija Brkić miljenica je hrvatske modne scene te uvijek naglašava važnost toga da se žena u odjeći koju nosi osjeća dobro."

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 24.04.2017. u 10:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p