HRVATSKA MODA

Charlie Design oduševio novom kampanjom koja donosi posebnu modnu priču

Nastavak jedne divne modne priče!

Kampanja predstavlja nastavak nagrađivane ljetne kampanje One Day _ Jednom, a osmišljena je kao opozit ljetnoj bijeloj prozračnoj priči. Crna je trajna inspiracija za Charlie i sadrži njegov bazični kod te izražavanje crnom u bezbroj nijansi predstavlja način da se naglasi slojevitost razmišljanja.

Recikliranim komadima pokazuje se koliko je Charlie nepodložan trendu. Sama kampanja smještena je u tamnu pozadinu, jednostavno poderanog papira, te i sama scenografija dodatno akcentira recikliranje kao poruku. Nije ograničena vremenom u smislu ljetne ili zimske priče, jer se radi o vješto ukomponiranim recikliranim krojevima iz prijašnjih kolekcija, na kojima je intervenirano u smislu dekonstrukcije, našivanjem aplikacija ili ukrasnim prošivima te neočekivanim odabirom tkanina. Na taj način dobivamo novu All Black priču.

Reciklirani komadi su sako Tai 1997, mantil Simona 2002, prozirne hlače 2006, haljina Til 2012, black predimenzionirana jaknica 2016, top gumeni tregeri 2017, zgužvani šešir 2005... Lakoćom kombiniranja te spajanjem ozbiljnih komada s duhovitim dodacima stvorena je jedinstvena modna vizija.

Ova priča je komorna. Nije poput ljetne, koja je puna svjetla, zraka, vjetra i šuma mora. Ova priča u sebi nosi mir i tišinu specifičnu za noć, bjelinu kože naspram dubokog mraka okoline, bjelinu rukopisa(nja), na odjeći, modnih dodataka, naspram dubokog crnila odjeće. Pejzažna tematika noći i mjeseca, biljnih momenata koji su pandan tkanju materijala od kojih je sačinjena odjeća, nadopunjuje modnu fotografiju. Fotografije modela na kojima se vidi pokret, zatim duple ekspozicije, također sugeriraju noć, noćno, kad ljudsko oko vidi mutne obrise nekoga, nečega, kad nam se „čini“ da smo vidjeli, čuli nešto u mraku. Miran, ozbiljan i svečan izraz lica modela, ponekad i umoran, po meni, prirodno je stanje ljudskog duha noću. – objašnjava fotografkinja Mare Milin.

 


Photo: Mare Milin
Photo asistent: Mirta Pejić
Make Up Artist: Simona Antonović
Hair: Studio Mila /Ana Čala
Model: Nika G, Talia /Relatum
Šešir: Reciklirani cilindar Staša Čimbur
Asistent: Ana Šunjić
Cipele: Moda Ivana
Objavljeno: 04.03.2020. u 10:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p