HRVATSKA MODA

Čije će kreacije naši predstavnici nositi na Eurosongu?

Viktor Drago i hrvatski modni dizajneri zaslužni za styling

Igor Cukrov i Andrea Šušnjara će se na ovogodišnjem Eurosongu predstaviti svjetskoj javnosti u kreacijama hrvatskih dizajnera. Viktor Drago je sa svojim timom osmislio cjelokupni vizualni identitet hrvatskih predstavnika te detalje nastupa na Moskovskoj pozornici. Pjevač Igor Cukrov pred svjetskom publikom nastupit će u kreacijama hrvatskih modnih marki ESTARE CULTO i ELF'S. Naravno, kod ovakvih projekata i nastupa nikada se ništa ne pretpostavlja slučaju i mogućnosti da nešto "pođe po krivu" te su i za Igora pripremljene čak tri kombinacije kostima.

Za Andreu Šušnjaru osmišljene su i pripremljene dvije modne varijante - ELF'S haljina od dva sloja s korzetom optočenim Swarovski kristalima, te kreacija splitskog modnog studija ARILEO. Zanimljiv podatak svakako je i onaj kako Andrea ima nevjerojatno mali broj stopala, točnije veličinu 34! Stoga je bilo gotovo nemoguće pronaći odgovarajuće cipele za njezin nastup, a taj naizgled nemogući problem razriješio je poznati splitski dizajner obuće LEDENKO izradivši dva prekrasna para scenskih cipela optočenih kristalima.

„Andrein kostim po meni nosi jednu interesantnu priču. Primijetit ćete kako Andrea tijekom nastupa skida crni pokrov s bijele haljine, na isti način na koji je to prije nekoliko godina učinila Danijela tijekom nastupa na Eurosongu. Sličan element koristila je i Doris Dragović tijekom svog nastupa na Eurosongu u Izraelu, a crvenu haljinu Linee Exclusive tijekom svog nastupa dekonstruirala je i sama Severina! Učinilo mi se vrlo zanimljivim iskoristiti taj toliko tipičan "hrvatski element" tijekom Eurosong nastupa kao svojevrsnu posvetu spomenutim divama domaće scene." rekao je Viktor.

Prateći će vokali tijekom nastupa biti odjevene u crne haljine dizajnerice MATIJE VUICE. Valja spomenuti kako je na svaku pojedinačnu haljinu utrošeno čak 20 metara najfinije svile u crnoj boji, čija je gramatura morala biti toliko lagana zbog mogućnosti podizanja tkanine od naleta vjetra sa scenografskih ventilatora udaljenih preko 20 metara od samih izvođača.

Viktor Drago i njegov tim osmisli su i dio vezan uz sami scenski nastup hrvatskih predstavnika na pozornici u Moskvi. Kod ovakvih projekata uz izgled potrebno je pažnju potrebno posvetiti svim, i onim najmanjim, detaljima budući se nastup prenosi preko izravnog televizijskog prijenosa u više od nekoliko milijuna kućanstava diljem Europe i svijeta.

Zadovoljan sam načinom na koji nas opisuju strani izvjestitelji nakon održanih proba u Moskvi. Mračna, moćna balada njihov je dojam, a meni se čini da nas upravo to ove godine može izdvojiti iz mase svjetlucavih eksplozija kiča i vatrometa te scenskih pomagala. "Lijepa Tena" primjerena je Hrvatskoj zbilji i bliska našem mentalitetu i kulturi."  izjavio je Viktor Drago.

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 11.05.2009. u 12:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p