HRVATSKA MODA

Coded Edge: dramatičan i uvijek poseban

Talentirani dvojac nastavlja niz genijalnih kolekcija
Coded Edge 
Popraćena bljeskovima dramatične crvene svjetlosti i odmjerenim glasom pjevačice Sare Renar koja recitira Odinovu pjesmu vranama, kao predskazanjem nečeg velikog i moćnog, na pistu BIPA FASHION.HR-a stupila je nova kolekcija imena Helskór iza koje stoji mladi i talentirani dizajnerski dvojac Coded Edge, što svakom novom prezentacijom u javnosti sve više širi vojsku svojih obožavatelja.
 
Makar kolekcija nosi ime preuzeto iz nordijske mitologije, a označava cipele koje su mrtvima služile da stignu u Odinovo kraljevstvo Valhallu, Silvio Ivkić i Jure Perišić u svome se stvaranju nisu ograničavali samo na jednu liniju inspiracije. Iz te eklektične struje svijesti i mnoštva nadahnuća nastala je nova kolekcija koju su podvukli pod zajednički nazivnik – ostajući vjerni svojoj tamnoj, dramatičnoj i avangardnoj estetici. No, ono što je evidentno jest nastojanje tandema da svoj estetski izričaj prilagodi ulici i pronađe idealnu mjeru između avangarde i nosivosti. I u tome su posve uspjeli.
 
Coded Edge
  
Coded Edge
 
I ovoga puta, Coded Edge je crn i dramatično mračan, s natruhama boje te bijelim printom na oversized majicama. Kolekcija koju čini trinaest kompletnih lookova sačinjavaju različiti odjevni komadi, od hlača, dugih suknji i haljina, prsluka te već spomenutih majica s printom, a dvojac nije zaboravio niti oglavlja koja su u vrlo kratkom roku postala nezaobilaznim dijelom njihovom dizajnerskog potpisa bez kojih ih ne bismo više mogli niti zamisliti.
  Coded Edge
 
Coded Edge
 
S pedantnom pažnjom usmjereni na detalje, svoju modnu priču zaokružili su fenomenalnim dugim kožnim rukavicama, nakitom poput ogrlica i prstenja te metalnim lancima koji su povezivali oglavlja s nosom modela. Materijali koji čine kolekciju su pretežito prirodni poput kepera i jerseya te mješavine lana i pamuka. I ovoga je puta Coded Edge osmislio svoj unikatni tekstil.
 
Coded Edge
 
Ovom su kolekcijom Jure i Silvio nastavili niz genijalnih kolekcija na kakve smo od njih već navikli gledati. I sasvim je sigurno da će se četa njihovih obožavatelja sve više širiti upravo radi upornosti i konzistentnosti u tome da budu posve drugačiji i potpuno svoji. Bravo.


Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS video production
Objavljeno: 22.03.2015. u 12:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p