HRVATSKA MODA

Coded Edge oduševio publiku street couture kolekcijom

Dvojac kolekcijom zatvorio treću večer BIPA FASHION.HR-a
  
Modnom dvojcu Coded Edge, iza kojeg stoje Silvio Ivkić i Jure Perišić, pripala je čast da zatvore treću večer na pisti BIPA FASHION.HR-a. A to su i učinili spojem fantastične kolekcije, izvrsne muzike benda Side Project i finalnog performansa što je zajedničkim snagama doslovno naježilo publiku.

Street couture – to su možda dvije riječi kojima bismo mogli opisati smjer kojim trenutačno korača dvojac Coded Edge. Nešto poput nosive, svakodnevne mode za avangardiste u duši. Tamna i beskompromisno moćna kolekcija puna odjevnih komada i dodataka koji obaraju s nogu sve one koji naginju na pomalo dark, ali ipak seksi, stranu. Ovo je peta kolekcija dizajnerskog dvojca, što daje naslutiti kako se, unatoč godinama dizajnera, Coded Edge približava tome da ih se više ne svrstava u mlade dizajnere. To su, naime, i dokazali zrelim pristupom svom dizajnu koji postaje prepoznatljiv na prvi pogled i ne može se zamijeniti niti s jednim drugim na domaćoj modnoj sceni.
  
 
 
 
Kolekciju su Perišić i Ivkić prozvali Metonym vračajući je korijenima kada je u fokusu bio krug što su stavili u centar i ove modne priče – no ne oblikom već metaforički. Danteovi krugovi pakla vrzmali su se printevima odjevnih komada dobro se nazirući u crnini tkanine, a detalji poput oglavlja i ogrlica načinjenih od kože dodavali su kolekciji još jedan poseban dašak mistike. Zanimljivo je primijetiti kako modeli Coded Edgea uvijek nekako asociraju na odore nekog mističnog kulta ili pak plemena, a sudeći po broju obožavatelja koji se svakom sezonom sve više širi, uvjereni smo kako oni stvaraju upravo za jednu posebnu kliku. Što drugo zaključiti osim – dramatično, spektakularno i fantastično!
  
 
 
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 18.03.2016. u 12:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p