HRVATSKA MODA

CRO-A-PORTER: ZIGMAN

Spremne za korzete?

„Ove godine Vas očekuje spektakl" - riječi su mladog genijalnog dizajnera Juraja Zigmana. Otkad se pojavio na modnoj sceni, Zigman nas ne prestaje oduševljavati, kako svojim kreacijama tako i osobnošću. Prošle godine bio je glavna zvijezda Cro-a-Portera te je čak u žaru pozdravljanja publike malo napuknuo dio piste. Da se ozbiljno računa na njega dokaz je i revija koja će se ove godine održati na tajnoj lokaciji a u sklopu ove modne manifestacije. Što nas očekuje?

„I u ovoj kolekciji pokušavam pronaći razlog korištenja određenih materijala, boja i forme. Inspirarala me barokna arhitektura i u većem dijelu secesija, pročavajući art deco naišao sam na prekrasne linije koje se isprepliću i suprostavljaju, te zajedno čine forme koje su veći dio grafitizma u mojim radovima. Na pisti ćemo vidjeti veliki broj korzeta koji stvaraju dojam zarobljenosti iz razloga jer nisu krojeni na klasični način, već savršeno prate liniju ženskog tijela. Nadahnuće su mi i rock grupe koje su stvarale stilove ranih 90-ih poput Guns n' Roses."

Kampanja za jesen/zimu 2009. će se snimiti za vrijeme same revije, a mi vam donosimo mali „preview" radne verzije. Reviju Juraja Zigmana moći će pogledati svi oni koji se uspiju „dokopati" tajne lokacije. Kako? Na Vama je da saznate. 

A.P.

Objavljeno: 07.10.2009. u 16:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p