HRVATSKA MODA

David Bowie kao inspiracija u kolekciji Ane Bogdan

Treća večer BIPA FASHION.HR-a
 
Nedavni odlazak glazbene, a očito i modne, legende Davida Bowieja inspirirao je brojne strane dizajnere da mu odaju počast tako da njegov ogromni utjecaj ucrtaju i u vlastite kolekcije. Istu liniju inspiracije imala je i naša Ana Bogdan koja se sinoć pod pokroviteljstvom Beck'sa, u četvrtak 17. ožujka, predstavila modnoj publici na pisti BIPA FASHION.HR-a.

Ostavština Bowiejeva izričaja uvukla se u kolekciju Ane Bogdan ponajprije u detaljima poput naglašenih ramena, trenutačno vrlo popularnog prugastog uzorka, grafičkih uzoraka i detalja, asimetričnih haljina te simbola munje i zvijezde po kojima je Ziggy Stardust bio i ostao najprepoznatljiviji. Kolekcija imena Motion picture odiše dozom rock chica no istovremeno ga miješa s neočekivanom paletom boja poput nježne roze i baby blue te popularnim volanima koji svakom odjevnom komadu daju dozu romantike i nježnosti.
 
 
 
Kroz kolekciju se provlači niz odjevnih elemenata poput hlača, lepršavih bluza, bijelih kratko rezanih košulja, T-shirteva s printom Davida Bowieja te suknji i haljina na kojima je ipak fokus Anine kolekcije. Mlada je dizajnerica u kolekciji pomiješala odvažne rock komade poput uske male crne haljine s nježnijim komadima ukrašenim volanima stvarajući time suprotnosti koje su na pisti izvrsno funkcionirale.
 
 
  

Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Cijelu kolekciju Ane Bogdan pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 18.03.2016. u 10:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p