HRVATSKA MODA

Debitantska kolekcija Ane Jagić

Kolekcija mlade dizajnerske nade Perwoll FASHION.HR-a

Pomno razrađenom, dosljednom i vrlo odraslom kolekcijom, Ana Jagić debitirala je sinoć na pisti Perwoll FASHION.HR-a te sa sigurnošću opravdala sva očekivanja što se postavljaju pred dizajnere koji nose epitete poput 'obećavajućih talenata' ili pak 'mladih nada'. 

Nadograđujući istraživački rad proveden za natječaj LIFT by Perwoll, Jagić je svoj HEDRA Design modnoj publici predstavila u najboljem mogućem svjetlu bazirajući se ponovo na inspiraciji kao što je dizajn sportskih automobila i tragovi guma te apstrakcija spomenutih elemenata. Ista inspirativna crta provlači se kroz čitavu kolekciju sačinjenu od šesnaest modela, a očituje se u Aninom poigravanju materijalima te kontrastima poput modernog i klasičnog te minimalističkog i kompleksnog. Tamne nijanse sive i crne razbijene su injekcijom vibrantne narančaste i plave koje se fantastično slažu u svim varijantama.


Jagić se vrlo vješto poigrala i geometrijom te spajanjem materijala mat i sjajnih nijansi te glatkih i hrapavih tekstura što je pridonijelo izrazito efektnom vizualnom dojmu. Posebno su zanimljivi ručno nabrani materijali korišteni kao sastavni dio odjevnih komada u kojima čine svojevrsnu geometrijsku igru s drugim tkaninama s kojima ih na prvi pogled nikada ne bi spajali. Lajt motiv kolekcije su definitivno haljine no Ana nije zapostavila ni druge komade poput hlača, suknji i prsluka. Vizija mlade dizajnerice za hladnu sezonu sačinjena je od vune, pamuka, viskoze, popularnog neoprena te umjetne kože i umjetnog bojanog krzna koji unose dozu ekstravagancije i šarma u ovu urbanu kolekciju.
 


Tina Lončar

photos: Mateja Vrčković
Objavljeno: 17.10.2014. u 10:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p