HRVATSKA MODA

Dizajneri nove generacije u Laubi

Modna revija Tjedna dizajna
Tjedan dizajna 
Zagrebački Tjedan dizajna u Laubi, kao pokretač svježih ideja, ima ulogu predstaviti selektirane dizajnere nove generacije odnosno modna imena koja donose novu estetiku te pristup modi. Pronaći takve pojedince i predstaviti ih javnosti uloga je pokretača inicijative be4trend u suradnji s udrugom JAM pa će i ove godine svi koji posjete Tjedan dizajna imati priliku uživati u kolekcijama domaćih brendova te doživjeti neku drugu stranu hrvatske modne scene. Skupna revija održati će se u subotu 16.svibnja u Laubi s početkom u 21h.
 
DIYSITOLAB
 
Mini studio za ilustraciju i sitotisak bavi se izradom limitiranih art print-eva na tekstil i odjevne predmete. Umjetnica koja vodi studio potpisuje ručnu izvedbu svakog dijela procesa izrade - od dizajna modela, šivanja, kroja, osmišljavanja i tiskanja uzorka na tkaninu do apliciranja vlastitih ilustracija na ruksake, majice, tunike i torbe. Na ovogodišnjem TDZG -u prezentirat će minimalno 20 različitih modela s novom serijom ilustracija i otisaka uobličenih u praktične ruksake, torbe i majice.
 
DIYSITOLAB
 
mikr.0+
 
Iza imena mikr.0+ stoji mlada riječka dizajnerica Andrea Hess. Iza sebe ima nekoliko mini kolekcija od kojih su neke Krasnokalipsa i mikr.0gami, a na Tjednu dizajna se predstavlja kolekcijom G:quality. Inspiracija je proizašla iz borbe za ravnopravnost spolova. Materijali koji su korišteni insinuiraju pokret i udobnost, a akromatskom paletom boja naglašava se upravo ta neutralnost, dok se flourescentim detaljima priča nastavlja u smjeru radničkih uniformi, simbolizirajući upravo tu jednakost. Kolekcija također sadrži i 3D elemente, koji su dizajneričin projekt već neko vrijeme, no ovoga puta izrađeni su od kože, a proširila je izričaj s izrade odjevnih predmeta i na asesoar.
 
Andrea Hess
 
ITO ITO
 
ITO ITO je predstavljen prvi put na Artomatu 2012. i do danas je narastao u pravi mali prisutan na raznim modnim događanjima​ i u nekoliko domaćih concept store-ova. Prepoznatljiv po odjeći čistih linija i promišljenih krojeva, šije se ​u malim serijama u Zagrebu i često ručno dorađuje. Za reviju se sprema nova mini kolekcija za proljeće/ljeto!​
 
ITO ITO
  
Recycle and Wear
 
"Recycle and Wear" je umjetnički, eksperimentalan i kreativan „prostor“, koji ujedinjuje likovnu umjetnost, dizajn i reciklažu odbačenih materijala u produkciji umjetnina i (ne)nosivih predmeta. „Prostor“ promiče ljubav prema prirodi kroz principe recikliranja i ponovne uporabe postojećih materijala. Iza imena R&W stoji Nina Iris Bešlić akademska slikarica, idejna začetnica projekta. Priča je nastala 2010. godine i razvijala se kroz edukativne programe i eksperimentalne uratke, a na modnoj reviji će se predstaviti cjelovitom kolekcijom radova. Bit će predstavljeni kišni kaputi, vjetrovke, kabanice, suknje, torbe, ruksaci i maske. Svi (ne)nosivi proizvodi napravljeni su od reklamnih poliesternih materijala. Veselo, šareno i bez predrasuda u jesen 2015.!
 
Recycle&Wear
 
Bubu with love
 
High street brend prepoznatljiv je po majicama Srce. Službeno postoji od 2012., a dizajnerica Tara Turković bavi se modnim dizajnom od malih nogu. Brend je prepoznatljiv i po redizajniranom jeansu, majicama patkicama, medo kaputićima, i još mnogim lepršavim i razigranim komadima. Na reviji u Laubi predstavit će se novom kolekcijom klasičnih krojeva crnih haljina pa sve do majica sa izrezom srca u novom dizajnu!
 
Bubu with love
 
Martina Banožić

Svaki odjevni predmet je oslikan ručno, s vodootpornim tekstilnim pigmentima. Ideja je bila da se razradi ideje pristupi sa stajališta apstraktnog i ekspresionističkog slikarstva, tretirajući tkaninu poput slikarskog platna te time stvarajući drugačiji pogled na znane nam motive. Time odjevni predmet dobiva određenu dozu emocije i „rukopisa“ kojeg tjelesni pokreti čine jedinstvenim stvarajući nove forme te time prelazi granicu između odjevnog predmeta i „slike “ u pokretu.
 
Martina
 
Foto: PR
Objavljeno: 15.05.2015. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p