HRVATSKA MODA

Dizajnerske cipele s domaćim potpisom

Intervju: Marijeta Duvnjak
Marijeta Duvnjak  
Vibrantnih boja i zanimljivih uzoraka, visokih potpetica i upečatljivog dizajna, MARA D su cipele koje će osvojiti sve žene koje naprosto obožavaju taj omiljeni predmet ženske žudnje, a istovremeno su dovoljno hrabre da nose dizajn koji će ih definitivno istaknuti iz mase.

Iza novog brenda na domaćem modnom nebu krije se Marijeta Duvnjak, direktorica marketinga koja je od malih nogu sanjala kako će jednog dana dizajnirati nešto na što će moći staviti svoj potpis. Nakon mnogo promišljanja i organizacije, u punom su se sjaju pojavile MARA D cipelice, pomalo pomaknute ali prije svega, neopisivo udobne i lijepe. Izrađene su od najfinijih talijanskih materijala, a u svaku je utkano pedesetogodišnje iskustvo ručne izrade. “Svjetski, a naše,” uskliknuli smo s oduševljenjem, a s Marijetom smo porazgovarali o svim detaljima koji se kriju iza MARA D cipela.
 
Kako se rodila ideja za dizajniranjem ženskih cipela? Je li to plod dugogodišnjeg maštanja o stvaranju idealne cipelice ili je ideja došla spontano?
 
Od malih nogu sam maštala o dizajniranju vlastitih stvari, nisu to bile samo cipele u pitanju. Znala sam da će doći trenutak u životu kada ću se moći krenuti ka ostvarivanju svoje životne želje i evo, došao je. Kao i većina žena obožavam dobre cipele, a s obzirom da volim pomaknutiji dizajn često sam nailazila na problem da ne mogu pronaći cipele koje izgledaju odlično i da su istovremeno udobne. Tako sam prije nekoliko godina odlučila napraviti dvije stvari- dizajnirati cipele s visokom petom, drugačijeg dizajna, u kojima će žena moći biti cijeli dan te torbu u kojoj se žena može snaći. Cipele su tu, a i torba će biti uskoro.
 
Marijeta Duvnjak
 
Vibrantne boje, visoka peta, pomalo pomaknut dizajn. Kakva vizija leži iza MARA D cipela? Kakvu ženu zamišljaš u svom dizajnu?
 
MARA D cipele spajaju mediteransku estetiku s notom europske urbane kulture. Cilj mi je bio u dizajn pretočiti strast ljudi mediterana, jer na ovim prostorima ima toliko ljepote, povijesti i emocija koji su mi poslužili kao inspiracija. Kao što si i sama rekla, u pitanju je pomaknutiji dizajn. MARA D žena je hrabra, voli se istaknuti, biti drugačija. Strastvena je i voli život. MARA D ženu ćete uvijek primjetiti, bilo to na ulici, u uredu ili vani u klubu. Ono što je najbitnije, MARA D žena gleda na život kao na igru i uživa u svakom trenutku.
 
MARA D
 
Koliko je zahtjevno bilo upustiti se u ovakav projekt? Jesi li dosad naišla na izazove koje nisi očekivala?
 
Na ovo pitanje sam se jako nasmijala. Najljepši dio priče je dizajn i izrada prototipa, proces stvaranja ideje u djelo, ali definitivno ima jako puno izazova, deset puta vise nego što je predvidivo. Da, zahtjevno je, pogotovo kad inzistirate na visokoj kvaliteti i detaljima, ali je bez obzira na sve to jako zabavno i uživam u svim izazovima. 
MARA D
 
Što MARA D cipele čini specifičnima?
 
Pomaknuti dizajn koji prati udobnost koja ženama omogućuje da provedu dan i noć u njima. Udobnosti su pridonijeli visoko kvalitetni talijanski materijali i pedesetogodišnje iskustvo hrvatskog postolara koji je svaku cipelu ručno izradio. MARA D cipele su najlakše cipele koje žena može nositi. Toliko su lagane da zaboraviš da si u njima sve dok te ne zaustave oduševljeni prolaznici.
MARA D
Kakvi su planovi za MARA D? Jesi li u procesu dizajniranja novih modela?
 
Kako sam prije spomenula, radim MARA D smart bag, torbu u kojoj se žena može snaći. Vrlo ambiciozan projekt, ali vjerujem da će biti uspješan s obzirom na inpute divnih žena u mom životu. Novi modeli su u izradi, osim slijedećih kolekcija, biti će tu i modela iznenađenja. Ne volim stereotipe, tako da ću sigurno uvijek kršiti pravila i ženama nuditi nov i zaigran dizajn.
 
MARA D
MARA D
MARA D 
Foto: PR
Objavljeno: 29.05.2015. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p