HRVATSKA MODA

Dizajnersko ime na koje treba obratiti pažnju

Kralj i Krajina predstavljaju novu kampanju

Mlade dizajnerice Ana Marija Kralj i Mirjam Krajina koje se kriju iza branda Kralj&Krajina nedavno su svojom drugom kolekcijom i samostalnom revijom na Fashion Weeku Zagreb dokazale da se s razlogom smatraju jednim od najvećih domaćih mladih talenata. Nova kolekcija koja je pomalo vojnička nikog nije ostavila ravnodušnima te je u moru odličnih kolekcija prikazanih na ovosezonskom DFWZ-u proglašena jednom od najboljih. Mlade dizajnerice ne staju pa su nakon suradnje s Trendcyom, američkom online platformom za promociju i prodaju mladih dizajnera koja je njihovu kolekciju uvrstila na svoju stranicu preko koje se može ekskluzivno i kupiti, snimile i kampanju za istu. 

Ostajući vjerne minimalizmu koji je u samo dvije kolekcije postao njihov zaštitni znak, Kralj & Krajina nas kolekcijom jesen/zima 2014./15. vraćaju u šezdesete godine prošlog stoljeća. Shodno tom revolucionarnom vremenu u kojem žena postaje hrabra i samostalna, njezin moćni stav odlikuju muški i ravni krojevi u militarističkom duhu - uz pokoji ekscentrični dodatak. 

Inspirirane militarizmom s jedne strane, a ženskom modom šezdesetih s druge strane, mlade dizajnerice koriste teške materijale poput velura i vune koje skladno nadopunjuju finim kašmirom. One predstavljaju ženu koja se elegantno uzdiže iz svoje krhkosti te zauzima čvrst stav, postižući nevjerojatnu harmoniju nježne elegancije i militarističke snage.

Kampanju potpisuje fotografkinja Maja Brčić, zaštitno lice kolekcije je Tena Majetić iz agencije Talia Model, za make-up je zaslužna Biljana Baljak, a za frizuru Svjetlana Cvjetković.

 

photos: Maja Brčić

 

Objavljeno: 22.05.2014. u 12:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p