HRVATSKA MODA

Dnevnik Ines Kotarac kao oda slobodi

Ines Kotarac, fotografkinja snažnog autorskog rukopisa, autorica je novog IO Diary-a u kojem slavi umjetnike, djetinjstvo i slobodu

Ines Kotarac, fotografkinja, aktivistica i putnica, autorica je novog unosa u Diary IO Ivana Omazić. 

Razvijajući teme djetinjstva i slobode koje su dizajnerici Ivani Omazić bile ishodišna inspiracija za ljetnu kolekciju, Ines Kotarac stvorila je fotografije nabijene čistim, neposrednim emocijama, što je karakteristično za čitav njezin opus.

“Postoje li društveni sustavi, zajednice u kojima bi djetetu pri odrastanju i oblikovanju vlastitog identiteta bila zajamčena sloboda da postane sve što može i želi postati?", pita nas Kotarac. "Može li se ikako spasiti to dijete u nama? Može li se usprkos svim pritiscima okoline ostati slobodan kao ptica i čist kao snovi trogodišnjaka?"

Odgovore sugeriraju fotografije snimljene na sunčanim splitskim krovovima. Za modela Kotarac je izabrala umjetnicu Andreu Resnier koja je odjenula komade iz IO SS2017 kolekcije s ručno oslikanim motivima. Čitavu seriju fotografija potražite na www.ioivanaomazic.com , a više o radu Ines Kotarac istražite na www.wherethelightwillfall.com.

Foto: Ines Kotarac za IO Diary

Objavljeno: 13.04.2017. u 12:20
Tagovi: Ivana Omazić

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p