HRVATSKA MODA

Domaći brend s posebnim stylish modnim komadima koje ćete obožavati nositi!

Brend nastao u samoizolaciji kao dokaz velike kreative!

Dolaskom ljetnih dana, ono što želimo je uskočiti u jednostavne i praktične komade, ali ipak zadržati u dozu posebnosti. Upravo zato funkcionalnost u kombinaciji s minimalizmom baš uvijek je odabir s kojim je teško pogriješiti, a to najbolje zna La petite chérie brend koji nas je oduševio svojom interesantnom i posebnom ponudom.

La petite chérie je ime brend iza kojeg stoji Lana Bilandžić, mlada kreativka koja je po zanimanju fotografkinja, ali potaknuta viškom vremena u izolaciji koju je morala ispoštovati nakon povratka u Hrvatsku, rodio se jedna divna modna vizija. Ono što se zasad može pronaći u ponudi su basic odjevni predmeti poput majica i košulja, ali i modni dodatci, no to nije ono što La petite chérie izdvaja iz mase. Lana spomenute modne komade ukrašava divnim motivima koji su karakteristični po svojim tankim linijama koje su vrlo estetične i drugačije, a radi se o ručnom vezu, stoga je svaki komad unikatna i individualna priča.

Sama odjeća je pamučna što je čini iznimno udobnom, pogotovo u vrućim ljetnim mjesecima, a kada govorimo o kombiniranju, odlično pristaje omiljenim kratkim hlačicama i suknjama. Unatoč tome što je trenutno naglasak na ljetnim kombinacijama, Lanini modeli su itekako nosivi tijekom drugih godišnjih doba jer potiču kreativnost i želju za modnim eksperimentiranjem koje kao finalni rezultat najčešće ponudi upečatljive stylinge.

Odakle inspiracija i ideja da se baviš upravo tkanjem?

Inspiraciju za moj novi projekt La petite cherie sam dobila na jednom od mojih mnogih putovanja u Pariz. Taj grad me toliko oduševio sa svojom romantičnošću i jednostavnosti. Tada još nisam imala točnu viziju kako bih to izrealizirala, ali krenulo je od gledanja slika po ulicama i uličnim marketima. To su uglavnom bile jednostavne slike i linije ljubavi između muškarca i žene. Zamišljala sam da bih umjesto da gledamo te slike u okvirima u kućama, stanovima, mogli zapravo nositi na odjeci i ispričati priču kroz te obrise i linije. Printom se nisam htjela baviti jer to danas svi mogu i nije mi se činilo dovoljno unikatnim. Htjela sam da ljudi imaju fizički proizvod koji je rezultat mojih ruku. Kako sam prije par godina završila i tečaj šivanja, ispao je prirodni slijed događaja da probam i tkati na samu odjeću. To je bio pokusni proces i svidjelo mi se čim sam probala napraviti par primjeraka. Shvatila sam da je to ono sto bi moglo biti jedinstveno i ljudima možda privlačno.

Koliko je zahtjevan sam proces izrade?


Svaki je vez ručno vezen na majice, košulje. Prvo se ilustracija ili tekst crta na tkaninu, a potom veze. To je dugotrajan proces koji može trajati i cijeli dan ovisno o dizajnu na majici, košulji. Vez ima malih odstupanja u ilustracijama u svakom primjerku, pa je i unikatan. Svaki komad odjeće siva se po narudžbi na pamuku s pamučnim koncem. Zasada se baziram na osnovnim bojama, crnom i bijelom, ali možda u budućnosti bude još opcija.

Koja se priča krije iza brenda?

La petite cherie se bavi izradom romantičnih vizualnih priča kroz ručno vezenu odjeću. Kroz ovaj brend slavim emancipiranu zenu, koja i sama pokušavam biti. Ta žena je jaka, samostalna i nježna. Ona voli sebe, ali isto tako voli biti voljena. Volim žene koje znaju sto hoće u svome životu i spremne su raditi kako bi do toga došle. Zena zaljubljena u pravog čovjeka, može isto sto i kada je ona sama, to je sigurno, ali ljubav donosi neke nove užitke u dvoje. Oduvijek sam bila romantična, nekada možda i previše, i uvijek sam sanjala o pravoj ljubavi. Sada to pokušavam prikazivati kroz odjeću i ilustracije.

Otkrij nam planove za budućnost? Sigurni smo da spremaš sjajne novitete!

Zasada se linija bazira na osnovnim bojama, a vjerojatno ću dodavati boje tkanina kako vrijeme izmiče. Uskoro planiram napraviti i par opcija za pripadnike muškog spola. Pokušavam se usavršavati sto se tiče dizajna, marketinga, fotografije jer kada se upustiš u avanturu pokretanja svoje male ideje, moraš biti spreman raditi sve pozicije u poslu.

Iako u svojim početcima, La petite Chérie već sada ima komade koje želimo u svojoj kolekciji, stoga ne sumnjamo da ćete i vi pronaći nešto za sebe, a to možete učiti putem službenog Instagram profila.

Objavljeno: 26.07.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p