HRVATSKA MODA

Dove Fashion.Hr predstavlja : Ana Maria Ricov

Što je dizajnerica spremila za DOVE FASHION.HR?

Stvarajući kolekciju za proljeće/ljeto 2010.dizajnerica Ana Maria Ricov zamišljala je ženu koja se u svojoj odjeći želi osjećati ležerno, ugodno, a opet drugačije i urbano. Tom mišlju odabrala je prirodne tkanine poput pamuka, lana, svile i viskoze. Neke tkanine obogaćene su metalnim nitima, čime su određeni odjevni predmeti dobili dodatni volumen i strogu formu. Kroz kolekciju od tridesetak modela protežu se blejzeri i prsluci krute forme, drapirane haljinice i suknje, prozračne majice i bluze i vrlo ležerne hlače širokog kroja.

"Osmišljavanje kolekcije započela sam sa tri osnovne ideje: nabiranje sa gumicama, umjereni tonovi i jaka forma. Tako je nekoliko početnih modela preraslo u igru razigranih nabora i odjevnih predmeta stroge forme, a glavni nosioci kolekcije postali su drapirani detalji sa gumicama. Finalni dojam cijele kolekcije naglašava upravo ta dinamika odjevnih predmeta krute i čvrste forme i onih slobodnije, nabrane forme, koja lagano prelazi u asimetriju." ispričala nam je Ana Maria Ricov.

Paleta boja je vrlo umjerenih tonova od crne, sive i bijele, preko sivo-smeđe, zlatne i srebrne. Time je kolekcija dobila na kontrastu, ali i dozi profinjenosti za koju su zaslužni zlatni i srebrni tonovi.

Već idućeg tjedna na modnom događanju DOVE FASHION.HR-u, na lokaciji Stare tvornice Zagrepčanke u razdoblju od 24. do 26. rujna moći ćete vidjeti novu kolekciju za proljeće/ljeto 2010. dizajnerice Ane Marie Ricov.

 

Ana Bacinger

Objavljeno: 19.09.2009. u 15:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p