HRVATSKA MODA

Dove Fashion.Hr predstavlja: Ana Maria Ricov i Aleksandra Dojčinović

Suvremeni nomadi i funkcionalna elegancija

Pored novih kolekcija Roberta Severa i Ivice Klarića, u petak 19.3. s početkom u 20.00h, na DOVE FASHION.HR-u, predstaviti će se kreacije dvaju talentiranih dizajnerica: Ane Marie Ricov i Aleksandre Dojčinović. I dok se Ana Maria Ricov inspirirala nomadskim stilom života, Aleksandra je odlučila predstaviti funkcionalnu eleganciju za svakodnevni ritam života.

 

ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ


Aleksandra Dojčinović zna odgovor na pitanje: Što žena želi od mode? Mlada dizajnerica koja se prošle sezone pridružila velikoj obitelji Dove Fashion.Hr-a, ove je godine odlučila istražiti sve strane ženske osobnosti, postavljajući pitanje „Uistinu, kakva sve mogu biti? I doista, žena Aleksandre Dojčinović ne veliča trud, već poštiva ishod koji nikada nije identičan kao dan prije. Opušteno kreće u igru individualnosti, odbacuje prosječnost uz priznanje kako u svima nama postoji nekoliko osobnosti.

Okosnicu kolekcije čine maksimalno pročišćene linije provučene kroz seriju jednostavnih koktel haljina izrađenih od svile i tafta. Tek poneku dozu ekstravagancije naglašava korištenje pravog i umjetnog krzna od kojega su načinjene bundice i kratki kaputići. 

 

ANA MARIA RICOV

Kolekcije Ane Marie Ricov u pravilu odišu urbanim karakterom, te kako sam dizajnerica kaže: "Odjeća je namijenjena ženama željnih drugačijeg imidža. Dok stvaram zamišljam osobu koja mora provesti cijeli dan u istoj odjeći, stoga mi je bitna komocija i funkcionalnost odjevnog predmeta. Ponekad se igram sa konstrukcijom, ponekad tkaninama, često koristim krivulje u kombinaciji tkanina, nema konkretnog pravila. Najčešće radim onako kako se osjećam, ono što bi voljela nositi ali i ono što bi voljela vidjeti na drugima."

Nadolazeću jesensku kolekciju  karakterizira slojevitost i voluminoznost. Kroz inspirativni ton provlači se životni stil nomadskih plemena, točnije njihova neorganiziranost odjevnih predmeta te nemarna kombinacija istih.

Kroz svojevrstan kaos različitih dužina i volumena dizjanerica je pokušala stvoriti određeni kompromis i obuhvatiti naizgled nespojive komade. Kompletna spojivost -nespojivog se očitava iz korištenja prirodnih tkanina poput vune i pamuka te pletiva. Što se tiče boja najviše su prisutni tonovi sive i prljavo plave koji najčešće dolaze u kombinaciji sa narančastom te maslinasto zelenom. Izgledu «urbanih nomada»  doprinose i velike marame čupavog i koloritnog karaktera.

 

PHOTOS: GALA STYLE

PHOTOGRAPHER: MARE MILIN

STYLING: GRGO ZEČIĆ

MAKE UP: SAŠA JOKOVIĆ

HAIR STYLE. RUŽA KERASTASE

MODEL: LANA PETANIĆ

 

 

 

Objavljeno: 17.03.2010. u 12:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p