HRVATSKA MODA

Dove Fashion.Hr predstavlja: Igor Galaš i I-Gle

Povratak prirodi i muzikalnost volumena

U subotu 20.3. u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se završna večer Dove Fashion.Hr-a u sklopu koje će svoje kreacije predtsaviti Igor Galaš, Ivana Barač, Branka Donassy i I-GLE. Igor Galaš nam na reviju dolazi ravno s Novog Zelanda na kojemu je prošlog tjedna osvojio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Id DUNEDIN. Pored Galaša, posjetitelji će imati priliku vidjeti i reviju kuće I-GLE. Što nas očekuje?

 

IGOR GALAŠ


Naš najnagrađivaniji mladi dizajner, virtuoz pletiva i maestro volumena Igor Galaš, za sezonu jesen/zima 2010. okreće se ka personalnom doživljaju prirode. Kolekcija je svojevrsni produžetak dizajnerovog putovanja na daleki Novi Zeland gdje je predstavljao Hrvatsku na međunarodnom natjecanju iD DUNEDIN - EMERGING DESIGNER AWARD.

Glavni motiv inspiracije je drvo u prirodi koje odolijeva ili se prilagođava svim uvjetima koji ga okružuju i tim činom dobija određenu ljudsku dimenziju, jer baš poput čovjeka pokušava ostati na svom mjestu bez obzira na vanjske utjecaje koji ga opstruiraju.

Kao osnovni materijal kolekcije akcentira se se ručno pletena vuna od koje su načinjene haljine, kaputi, suknje i tunike upotpunjene  s  printom u izradi od samta na kojemu su otisnuti  vizuali crnog drveća - kao osnovnog motiva kolekcije. Kroz 20 ženski i 10 muških modela prelijevaju se osnovne boje od crne, sivo plave do nježnijih tonova bež, kamel i slonove kosti.

Galaševo viđenje žene je moderno i nadasve hrabro. U njegovoj ideji žena je samosvjesna, posebna i prkosna, te ne dopušta skretanje s zadanog cilja. Ideja o životu je ideja koju prenosi i na osobni stil, ne podliježe trendovima, nosi nove oblike, hrabro spaja dekonstrukcijske modele s mekanom skulpturalnom vunom.

 

I-GLE


Stara Tvornica Zagrepčanka bila je pretijesna za sve znatiželjne koji su htjeli pogledati povratničku reviju uvijek intrigantnog studija I-Gle. Nataša Mihaljščišin i Martina Vrdoljak Ranilovič već su odavno prerasle koncept modnog dizajna kao takvog. Njihova je poruka uvijek višeslojna, zahtjevna i iskomunicirana do kraja. Kolekcija za jesen/ zimu 2010/2011 je ritmično variranje različitih motiva koji svoju vizualnu igru tretiraju kao muzičku kompoziciju.

„Ono što nas je potaklo na takav način baratanja slojevima odjeće je ritam imanentan  muzičkom doživljaju a koji se opet oslanja na naše suvremeno iskustvo zasićene različitosti.

U smislu jezika odjeće i mode želimo osloboditi nekoliko formi istovremeno i dopustiti im simultano funkcioniranje u okviru parametara ljudskog (ženskog) tijela. Muzikalnost volumena i muzikalnost odnosa boja i ne boja pretpostavlja ležernost i neopterećenost svladavanjem bilo kakve nametnute forme." - izjavile su.

Objavljeno: 18.03.2010. u 10:07

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p