HRVATSKA MODA

Dove Fashion.Hr predstavlja: Ivica Skoko i Nataša Kos

Od rock'n'rolla do moćne Afrodite

U četvrtak 18.ožujka u sklopu DOVE FASHION.HR-, u Muzeju suvremene umjetnosti svoje će jesenske kolekcije prikazati još dvoje dizajnera:Ivica Skoko i Nataša Kos. I dok se Nataša inspirirala najljepšom grčkom božicom Afroditom, Ivica Skoko je posegnuo u bogato naslijeđe rocka i punka. Što nas očekuje?

 

IVICA SKOKO


Ukoliko želite odgovor na pitanje kako diše rock pažljivo promotrite jesensku kolekciju omiljenog dizajnera hrvatskih zvijezda - Ivice Skoke.  Poznat po raskošnim večernjim haljinama za kojima uzdišu brojne žene, Skoko se nikada nije libio poigravati s idejama i inspiracijama te smo kroz njegovu dugogodišnju karijeru svjedočili velikom broju žanrova iskomuniciranih kroz njegov omiljeni dizajnerski komad - večernju haljinu. Žena Ivice Skoke ne skriva svoj temperament i ne srami se biti u centru pažnje, štoviše glavni moto je: biti primjećena!

Za potrebe nove kolekcije Ivica Skoko se okrenuo ka 90-im godinama crpeći elemente iz dvaju glazbenih pravaca: rock n rolla i punka.  Akcent je na raskošnim večernjim haljinama  mahom izrađenih od bogatih materijala te zahtjevne konstrukcije.

Posebna se pažnja posvetila asesoarima koji su ovaj put izvedeni kao dodatak samom odjevnom komadu. Bezbroj filtera poludragog kamenja, crnih bisera kombiniranih s lancima te intervencije čipkom su ručni rad

 

NATAŠA KOS


Svaka kolekcija Nataše Kos je svojevrsna oda njezinom egzotičnom putovanju i propitkivanje drugačijih kultura i njihovih nacionalnih motiva. Kos zna istaknuti najbolje od ženskog tijela nikad ne prelazeći prihvatljivu granicu seksipila. Njena žena je samouvjerena, snažna i svjesna svoje ljepote i moći. Odijeva se radi sebe ne radi drugih i pri tom ne robuje trendovima.

Ove sezone dizajnerice se okrenula grčkoj mitologiji, ističući Božicu ljepote Afroditu kao fokus svog zanimanja. Kao što i sam mit govori, Afordita je žena rođena iz morske pjene, slavljena od strane Bogova i ljudi radi svoje nevejrojatne ljepote i ženstvenosti, bezbroj puta opisana kroz pjesme i slike svjetskih umjetnika. Kolekciju karakteriziraju topli zemljani tonovi od bež pa sve do čokoladno smeđe. Okosnica priče su koktel i večernje haljine izrađene od najfinijeg konca i svile kako bi se dodatno konturirao oblik tijela. 

 

Photos: GALA STYLE

Photographer: Mare Milin

Styling: Grgo Zečić

Make Up: Saša Joković

Hair: Ruža Kerastase

Model: Lana Petanić

Objavljeno: 15.03.2010. u 08:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p