HRVATSKA MODA

Dove Fashion.Hr predstavlja: Robert Sever i Ivica Klarić

Crno-bijeli svijet urbane mode

U petak 19.03. u Muzeju suvremene umjetnosti, pistom DOVE FASHION.HR-a prošetat će modeli Roberta Severa, Ane Marie Ricov, Ivice Klarića i Aleksandre Dojčinović.

Danas Vam predstavljamo dva kultna dizajnera urbane modne scene: Ivicu Klarića i Roberta Severa.

 

 

ROBERT SEVER


Osnovna odlika dizajna Roberta Severa jeste perfektna razrađenost  početne ideje koju prati fascinantna posvećenost samim detaljima. Za sezonu jesen-zima 2010/2011 očekuje nas potpuno crno-bijela kolekcija s naglaskom na jednostavnim geometrijskim oblicima u kombinaciji sa razigranom i eklektičnom dekoracijom.

Modeli su izrađeni od pamuka, kuhane vune, svilenog organdija i plastike. Okosnicu čine i graficki uzorci koji su inspirirani op artom i art deco-protezu se sve do potpuno novih oblika torbi koji su nastali u kolaboraciji sa brandom Sanpeter. Jedna od novosti je upravo spomenuta kolaboracija s tvrtkom San Peter a koja će omogućiti da već kultne torbe i gadgeti s Severovim potpisom osvanu na brojnim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

 

 

IVICA KLARIĆ


Kad pomislimo na dizajn Ivice Klarića prva asocijacija je urbani street wear koji pored funkcionalnosti karakterističnoj za dnevno odijevanje ostavlja dovoljno mjesta za modni trenutak zaposlene djevojke, nužan za hvatanje u koštac s urbanom džunglom i svim njenim zahtjevima.

Seks i Grad u iskonskom obliku, ozbiljnost poslovnog dana razbijena s popodnevnim martinijem s prijateljicama u nekom obližnjem trendy baru, ženska simbolika koja nije ugušena jednobojnim sivilom prekovremenih radnih sati i tempom života.

Klarić je u jesenskoj kolekciji stvorio fuziju muško/ženskog odijevanja vraćanjem jednostavnosti u kroj pomoću rezova na ključnim mjestima kako bi se dobilo na silueti i naglašavanju - prvenstveno ženskog oblika. He/She igra se nadopunjuje s mješavinom dominatne crne- kao muškog elementa, te isprane boje pudera.

Voluminoznost je postignuta pomoću  tehnički obrađenih prirodnih materijala koji zbog posebnog premaza poprimaju papirnati izgled a kojima kontriraju najfinija svila i svileni til.

 

PHOTOS: GALA STYLE

PHOTOGRAPHER: MARE MILIN

STYLING: GRGO ZEČIĆ

MAKE UP: SAŠA JOKOVIĆ

HAIR STYLE: RUŽA KERASTASE

MODEL: LANA PETANIĆ

Objavljeno: 16.03.2010. u 15:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p