HRVATSKA MODA

Dove Fashion.Hr predstavlja : XD Xenia design

Što će dizajnerica pokazati na DOVE FASHION.HR-u?

Dizajnerica Ksenija Vrbanić je inspiraciju za novu kolekciju XD Xenia design koja je već viđena na prezentacijama u Düsseldorfu i Copenhagenu, a bila je izložena  i u showroomu u Norveškoj pronašla u coutureu iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Upravo je to razdoblje poslužilo kao nit vodilja za male sofisticirane jakne koje će posebno dobro izgledati uz lepršave, ženstvene tunike i haljine. Predimenzionirani i nafaldani rukavi na malim jaknama inspirirani su Viktorijanskim dobom, a odišu avangardom po kojoj je ovaj brend i poznat. Kako su osamdesete bile razdoblje stvaranja prvih kolekcija XD Xenia design, neki krojevi našli su se u retro izdanju. XD je tako prvi puta doživio svoje vlastito retro izdanje čijim je konačnim rezultatom dizajnerica veoma zadovoljna.

„Nova kolekcija proljeće/ljeto 2010. kombinacija je ženstvenog, casual i glam looka u sofisticiranim, ponekad, avangardnim krojevima, tkaninama i krojačkom umijeću. Kada se uzmu svi sastojci i pomiješaju zajedno nastaje prepoznatljiv rukopis XD look-a." poručila je dizajnerica Ksenija Vrbanić.

U kolekciji proljeće/ljeto 2010. modne marke XD Xenia design moći ćete uživati na nadolazećem modnom događanju DOVE FASHION.HR-u koji će se održati od 24. do 26. rujna na lokaciji Stare tvornice Zagrepčanka

Ana Bacinger

 

 

 

Objavljeno: 07.09.2009. u 09:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p