HRVATSKA MODA

Luka Grubišić oduševio prvom revijom na BIPA FASHION.HR-u

Poznati dizajner premijerno na pisti najvećeg modnog događanja

Luka Grubišić

Čast da prezentacijom svoje najnovije kolekcije otvori završni dan ovosezonskog BIPA FASHION.HR-a pripala je Luki Grubišiću, cijenjenom dizajneru čiji rad modna publika već dobro poznaje, a koji je sada, po prvi puta, imao priliku održati reviju upravo u sklopu 24. sezone najvećeg regionalnog modnog događanja. Oduševljenje, naravno, nije izostalo.

Po pokroviteljstvom Silana Luka je zagrebačku modnu publiku počastio kolekcijom naziva Frutti di Mare koja je istovremeno koketirala sa seksepilom i razigranošću, ali je nedvojbeno igrala i na kartu drskosti i samouvjerenosti. U Lukinoj su modnoj priči pritom posebno zanimljivi eksperimenti s krojevima i pomaknutim, nešto drugačijim formama, kao i neodoljivo zabavan uzorak s morskim motivima poput krakova hobotnice i račića, a koji krasi različite odjevne komade i čini ih upečatljivima i hrabrima. Voluminozne suknje s podstavom od tila, dio su prepoznatljivog estetskog potpisa popularnog dizajnera, a niti u prvoj kolekciji za BIPA FASHION.HR Grubišić od njih nije odustao no to nipošto ne znači da se radi o komadima koji su izgledali kao da su već viđeni. Dapače, posebnu su pažnju privlačili upravo prepoznatljvi komadi izvedeni na nešto drugačiji način, a nastali kao rezultat istraživanja nekih novih silueta i formi koje su tako lijepo zaokružile i nadopunile dizajnerovu modnu viziju.

Po prvi se puta Luka odvažio izraditi vlastite printeve, koji su nastali u suradnji s prijateljicom Sanjom Ivan, a kolekciju je upotpunio i upečatljiv nakit od pravog ribarskog konopa kojeg je izradila Marija Sjauš Baždarić. Chokeri od konopa ukrašeni motivom sidra dodavali su točku na i ionako izvrsnom dojmu, a odličan su dodatak bile i velike mašne na leđima koje su seksi i samouvjerene komade činile nježnijima te nekako dražesno djevojačkima. Prva Lukina kolekcija na pisti BIPA FASHION.HR-a dugo će se pamtiti. I to ne samo zato što je prva, već i zato što je Luka publici servirao jednu zaokruženu i do posljednjeg detalja promišljenu modnu priču koja je osvajala vibrom na prvi pogled. Što će nam ovaj dizajner ubuduće još spremiti, predstoji vidjeti, no sigurni smo kako s njim nikada neće biti dosadno.

Tina Lončar
Foto: Matej Grgić
Video: VTS Video Production

Sve komade iz kolekcije pogledajte u galeriji:

Objavljeno: 02.04.2017. u 08:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p