HRVATSKA MODA

Druga večer Dove Fashion.hr-a CRUISE: REVIJE

Robert Sever za pamćenje!

Druga večer modnog događanja u gradu Bolu, na kojemu su se okupila jedna od poznatijih imena domaće modne i estradne scene kako bi pogledali prve cruise kolekcije poznatih hrvatskih dizajnera, protekla je u iznimno zanimljivom tonu.

Mnoštvo odličnih kolekcija, u kojima prednjače Robert Sever i Aleksandra Dojčinović, dale su naslutiti kako ćemo i dogodine gledati resort kolekcije u kojima će dizajneri pronaći pravu poveznicu ljetne i zimske kolekcije, naravno, uz neke modifikacije u materijalu i kroju.

Druga večer DOVE FASHION.HR CRUISE događanja donijela je kolekcije Roberta Severa, Zorana Mrvoša, Aleksandre Dojčinović, Ivane Barač te odličnog Igora Galaša, čija je kolekcija posvećena stvarnim ženama u projektu DOVE VISIBLECARE. Žene svih dobnih skupina tako su dobile svoje mjesto na „morskoj" pisti. 

 

ROBERT SEVER

Tko bi rekao da će Sever izađi s posve novim vizijama žene koje uključuju baznu crnu boju s nadogradnjom u vidu narukvica, ogrlica i uvijek famoznih torbi?

Nije da nismo očekivali, ali bilo je nevjerojatno vidjeti kako je dizajner, oslanjajući se na svoju prethodnu kolekciju MEDUSA, odlučio promijeniti kroj i napraviti jednu izuzetno elegantnu kolekciju kakva zaslužuje veliku pažnju.

Prema riječima dizajnera, kolekcija se oslanja na retro tendencije, premda bi vrlo lako funkcionirala u bilo kojem vremenskom razdoblju, naročito ako uzmete u obzir odlične crne haljine s ponekim pomaknutim detaljem, poput naglašenog ramena ili razigranog ovratnika.

Vruće hlačice, velika šarena torba i iznimno vitak struk provukli su se kroz cijelu kolekciju koja nije u potpunosti obilježena tamnim vizijama elegantne i pomalo hladne ženske ljepote. Bež haljine i suknje, u kojima se vidi ljubav prema ženskome tijelu i visokoj estetici kojoj je dizajner uvijek naginjao, također su zagolicale maštu modnih obožavatelja kojih ni druge večeri nije manjkalo.

Robert SeverRobert Sever

 

ZORAN MRVOŠ

 Posve suprotan od svoje prethodne kolekcije koju smo imali prilike vidjeti u Muzeju suvremene umjetnosti, Zoran Mrvoš odlučio se za savršeno izbalansiranu žensku estetiku u kojoj prednjače sjajni materijale iz kojih je napravio par izvanrednih kaftana, ali i vrlo razigrane lepršave haljine floralnog motiva.

Gipsy motiv, kojeg je dizajner naglasio kao svoju inspiraciju, došao je do izražaja kroz par odjevnih komada koji će zasigurno pronaći svoje mjesto u ormaru zaljubljenika u dizajn s potpisom Zorana Mrvoša.

Resort kolekcija u najboljem izdanju - rečenica je koja najbolje opisuje viđeno na pisti, budući je Mrvoš očito itekako svjestan sezone za koju radi. Lagani materijali, sjajne niti, koketna ženska estetika i vrtoglava zlatna štikla - kombinacija za uspjeh?

Zoran MrvošZoran Mrvoš

 

ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ

Najveća kolekcija večeri, u kojoj je mlada dizajnerica na pistu izvela svoje zanimljive pastelne kombinacije, otvorila je pitanje cjelovitog ženskog odijevanja. Niz odjevnih komada, od kupaćeg kostima do večernje koktel haljine - Dojčinović je priredila sve kako bi žena kojoj se obraća dostigla željenu razinu elegancije.

Nježne ružičaste torbe i zanimljiv nakit pridonijeli su cjelovitosti stylinga koji je u mnogim varijantama koketirao s tipično morskom/mediteranskom/luksuznom konstrukcijom. Od čipke do drapiranja - dizajnerica nije štedjela na inspiraciji koja je, dokazano, vrlo prihvatljiva njenim klijenticama čije želje uvijek stavlja u prvi plan.

Naglašena ramena, uz zategnut struk, najčešće u blago ružičastoj ili pariški plavoj kombinaciji, dominirala su pistom DOVE FASHION.HR CRUISE događanja. Visoka suknja, čipka i kombinezon - Dojčinović zna kako se radi cjelovita resort kolekcija.

Aleksandra DojčinovićAleksandra Dojčinović

IVANA BARAČ

Ivana Barač nikada nije izgledala seksipilnije nego u cruise kolekciji! Usko, transparentno i iznimno drsko - motiv je koji nam je prolazio kroz glavu kada smo ugledali prvi izlazak Arijane Knego na pisti DOVE FASHION.HR CRUISE događanja. Iznimno ženstveno, geometrizirano i krajnje otvoreno za diskusiju - Ivana Barač je uvijek too much za običnog promatrača laika koji u njenim kreacijama obično vidi samo ogoljeno žensko tijelo.

No, Barač je puno više od toga. Snažne žene za snažne odjevne komade - inteligencija stvaranja prozračnih komada kao da se želi osloboditi okova društvenih normi koje su tako dosadne. Skandalozna? Uvijek. Ipak se radi o dizajnerici koja se nikada nije libila ići korak naprijed u svom testiranju materijala i njegove uloge na ženskome tijelu.

Atipična forma, nedostatak volumena (tijelo je volumen) te poneki detalj, poput zlatnih gumbi ili produžena rukava, ostat će zapamćeni kao prva resort kolekcija koja je tako šarmantno zaboravila na boje.

Ivana BaračIvana Barač

 

IGOR GALAŠ ZA DOVE VISIBLECARE

Inspiracija pronađena u stvarnim ženama, koje same stvaraju i slave stvarnu ljepotu, pretvorena je u cvjetove kojima je mladi i hvaljeni dizajner nastojao istaknuti najbolje od žena svih dobnih skupina.

Bjelina, čistoća i prozračnost, kojima se nastojala naglasiti ljepota ženskog tijela, došla je do izražaja kroz pročišćene odjevne kombinacije u kojima je Galaš manipulirao pletenjem od svilenog konca, pomaknuvši se od svoji teških i iznimno voluminoznih vizija.

DOVE ambasadorice poslužile su kao inspiracija dizajnera koji je na temelju njihova stava, životne energije i životnog stila kreirao posebnu kolekciju kojom je završena druga večer DOVE FASHION.HR CRUISE događanja.

Igor GalašIgor Galaš

 

 

Marko Banjavčić

 

Objavljeno: 04.07.2010. u 00:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p