HRVATSKA MODA

Eklektična modna priča brenda JAMOI

Debitantska kolekcija Mirjane Klepić na BIPA FASHION.HR-u

Jamoi

Na pisti BIPA FASHION.HR-a prezentacijom svoje nove kolekcije debitirala je dizajnerica Mirjana Klepić koja je po prvi puta u sklopu najvećeg regionalnog modnog događanja predstavila eklektičnu modnu viziju svog brenda JAMOI. 

Dizajnerica je u kreiranju kolekcije inspiraciju pronašla u posvemašnjoj eklektičnosti ulične mode koja se manifestira ogromnim brojem trendova te njihovim rapidnim mijenjanjem te ne postojanjem univerzalnog vizualnog identiteta što se posebno ogleda u stilskim izričajima koji okupiraju društvene mreže. JAMOI kolekcija za jesen/zimu nosi naziv Street Style Sessions, a protkana je različitim utjecajima i linijama inspiracije, kao i eksperimentiranjem u krojevima, spajanju "nespojivih" materijala te u neobičnim ali svakako upečatljivim stylinzima. Okosnica kolekcije je eklekticizam sam, igranje i istraživanje, pomicanje granica i riskiranje. Posebno su pritom zanimljivi asimetrični krojevi JAMOI kaputa koji se doimaju poput jako kul i neustrašive uniforme neke zamišljene, na poseban način zavodljive i samouvjerene junakinje iz SF filmova.

Dizajnerici je eklektičnost bila izvrstan okidač da otpusti kočnicu te da se zabavi krojevima koje istražuje ali izvodi pedantno, da pomiješa printeve, grafiku i ručno oslikavanje, da poneki komad ukrasi krznom kada to ne bismo očekivali ili pak da komad dekonstruira prorezima i učini ga komadom kakav dosad nismo imali prilike vidjeti. JAMOI kolekcija svakako je jedna upečatljiva, jedinstvena i drugačija modna priča koja će možda i podijeliti publiku no Mirjana to vješto balansira i pred publiku pušta komade od kojih će svaki oduzeti dah na drugačiji način. Ljepota njezinih komada upravo je u tome što se dizajnerica ne ustručava prijeći granicu, a to je ono što svakako i ubuduće želimo vidjeti na domaćim pistama. Ona riskira, no na koncu se to uvijek isplati, a publika to sigurno zna cijeniti i jedva čeka vidjeti što nam dizajnerica još ima za ponuditi. 

Tina Lončar
Foto: Matej Grgić
Video: VTS Video Production

 

Sve komade iz kolekcije pogledjate u galeriji:

Objavljeno: 31.03.2017. u 11:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p