HRVATSKA MODA

Ekološka modna struja!

Eko dizajn redizajnira staru odjeću i pretvara je u novu!

Eko dizajn je modna struja koja se rodila 2008. godine kao reakcija na trenutno stanje tekstilne industrije i masovne proizvodnje odjeće. Danas se konzumira 1/3 više odjeće nego prije 4 godine, a prodaja odjeće se povećala za 60 posto u posljednjih deset godina. Cijena odjeće znatno je pala, a shopping centri su preplavljeni modnim brendovima koji se prodaju isključivo na osnovi niske cijene, a ne na osnovi trajnosti i kvalitete. Jeftina moda postala je profitabilna i popularna.

Želeći ukazati na problem masovne proizvodnje i posljedice poput potrošnje energije i zagađenja okoliša, te tako osvjestiti društvo i promijeniti njihovu percepciju prema odjeći i kulturi odijevanja, Damir Bedalov i Mladen Donadini su osmislili koncept Eko dizajna.

Koncept ove modne struje zasniva se na kupovini već postojećih odjevnih predmeta ili modnih dodataka proizvedenih masovnom proizvodnjom, redizajniranju istih i njihovom ponovnom plasmanu na tržište. Tako je nastala kolekcija 'Imitation of life' kojom su transformirali svakodnevne, uobičajene odjevne predmete i modne dodatke u ekskluzivne modele.

Odjeću iz kolekcije Eko dizajna pod nazivom 'Imitation of life' možete vidjeti u našoj galeriji, a biti će dostupna u PROSTOR-u "multiracionalnakompanija" u Mesničkoj 5. Modele iz kolekcije također možete vidjeti na 43. Zagrebačkom salonu primijenjene umjetnosti i dizajna, u javnoj garaži Kvaternikova trga na etaži -3, do 6. travnja 2009.

 

T.B.

Objavljeno: 01.04.2009. u 13:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p