HRVATSKA MODA

Ekskluzivno donosimo kampanju branda Dezen Dezen

Unikatne majice s printom u koje smo se zaljubili
 
Majice s printom postale su esencija urbane garderobe bez kojih ne možemo zamisliti dnevne, ali ni večernje kombinacije. Da domaća scena opasno konkurira svjetskim kreativcima dokazuje i brand Dezen Dezen u koji smo se instantno zaljubili. Unikatne majice s printom marama dobile su svoj sjajan prvi editorijal koji je okupio naše vrhunske kreativce, a povodom njega smo jednog od dizajnera, Marca Cernogoraz Coccola, priupitali što se krije iza ove odlične priče.

Kako je započela Dezen Dezen priča?

Ideja se rodila prije mnogo godina u radioni za sitotisak gdje su Marcovi roditelji štampali marame za tradicionalne narodne nošnje koje su izvozili po cijeloj bivšoj državi i istočnom bloku. Početkom godine u kasnonoćnom maštanju s Micheleom, koji je tada radio kao grafički dizajner, među raznim idejama da se osamostalimo, ova o majicama je ponovno isplivala na površinu. Kako smo ubrzo nakon toga oboje ostali bez stalnog radnog mjesta ubacili smo warp pogon i predstavili prve majice iz 'Series Zero' na sajmu proizvođača štampanih majica u Bologni krajem srpnja. Naišli smo na jako dobre kritike i to nam je dalo snage da krenemo u daljnju razradu projekta, ubrzo je uslijedio webshop i ponovno tiskanje najuspješnijih modela. Ideja iza 'Series Zero' jest bila upravo u tome da vidimo što sve imamo na raspolaganju, kako ćemo zajedno surađivati i kako možemo uključiti ostale kreativce u proces.
 

Kome su namijenjene vaše unikatne majice?

Svima, no ponajprije onima koji cijene ručno proizvedene i tiskane stvari i osuvremenjene tradicionalne proizvode. Majica je postala, baš kao nekoć i marama, svakodnevni odjevni predmet koji se proteže kroz sve modne skupine. Naše majice osim što su unikatne, obzirom da na dvije iste majice nećete naići, isto tako su i univerzalne jer se mogu prilagoditi raznim stilovima. Baš nas zato veseli ovaj editorijal koji smo napravili na prijedlog i inicijativu Kristine Pavlov koja je ostala oduševljena našim majicama i prepoznala je originalnu priču koja nas predstavlja još od samih početaka. Kao što smo mi u proces uključili razne kreativce, tako je i Kristina uključila nas. Pobrinula za make-up, angažirala je Anu Nikačević da napravi styling i Franju Matkovića da obavi slikanje i post produkciju. S rezultatom smo jako zadovoljni i najviše nam se sviđa upravo ta kreativna suradnja gdje su svi kreativci i ujedno veliki profesionalci dali svoju viziju naših majica.

Odakle inspiracija za novu kolekciju?

Teško je govoriti o inspiraciji. Krenuli smo od dezena, crteža koji su bili tiskani na milijunima marama i starih preko stotinu godina, pokušavajući ih osuvremeniti i učiniti nosivima u današnjici. Sa Series Zero smo krenuli kao s probnom serijom kroz koju smo htjeli vidjeti kako prilagoditi metodu tiska marama na majice, jer koristimo originalne šablone stare i po više desetaka godina, vidjeti kako će funkcionirati zajednička suradnja i koliko ćemo uspjeti uključiti ostale kreativce u proces i projekt. Nakon više uspona nego padova dodali smo na najpopularnije modele iz Series Zero još dvije veličine XS i XXL, a na nagovor jedne modno osviještene prijateljice uveli smo i jednobojne Pocket Series majice ne koje je našiven džepić izrezan iz gotovih vintage marama.
 

Koji je vaš osobni favorit iz nove kolekcije?

Teško je govoriti o favoritima obzirom da radimo samo stvari koje nam se i samima sviđaju i na način koji nam se sviđa. Dok nas očaravaju svi dezeni koje štampamo, ipak su nam jedan od favorita jednostavne bijele točkice na crnim majicama – one su oduvijek najprodavanije marame, a volimo i dezen koji mi zovemo "televizori" i tiskamo ga u jarkom kontrastu žute s plavim i crnim majicama kao podlogom.

Imate odličan online shop, no možemo li vaše majice pronaći i na nekim drugim mjestima?

Trenutno je online shop www.dezendezen.com naš jedini kanal distribucije i za sada nemamo namjere ponuditi naše proizvode kroz tradicionalnu distribucijsku mrežu dućana. U svakom slučaju namjeravamo i dalje prisustvovati raznim sajmovima hand made i vintage proizvoda jer je direktan kontakt s publikom i klijentima nezamjenjiv i neprocjenjiv. Tako će nas publika s Kvarnera moći susresti uživo na idućem artBazaaru koji će se održati 11. i 12. listopada u Rijeci, a ostale datume sajmova redovito ćemo objavljivati na našim društvenim mrežama.
 

Što možemo očekivati u budućnosti od branda Dezen Dezen, planirate li možda širiti asortiman?

Puni smo (ludih) ideja jer se inače se ne bismo ni upustili u ovu avanturu. Neke su u fazi maštanja, a neke već na nivou prototitpa. S ovime što radimo imamo puno mogućnosti razvoja i primjene, no za naše kupce je dostupno samo ono što se može pronaći na našim društvenim kanalima.
 
M.M.
 
fotografije: Franjo Matković
 
model: Josipa Galić (Sonic Models)
 
styling: Ana Nikačević
 
make up i kosa: Kristina Pavlov
Objavljeno: 04.10.2014. u 10:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p