HRVATSKA MODA

Ekskluzivno: prvi pogled na kampanje Zigman, Elfs & Ivica Klarić

I pri tom ne mislimo na odjeću!

U svjetskim modnim krugovima česta je praksa da poznati dizajneri surađuju s high street brandovima poput H&M-a ili Top Shopa. Posljednja suradnja koja je izazvala stampedo kupaca je ona kuće Jimmy Choo i švedskog giganta H&M, jer kako propustiti kupnju najpoznatijih cipela na svijetu po realnim cijenama? Hrvatska je relativno u povojima što se suradnji tog tipa tiče, prvenstveno radi nedostatka proizvodnih pogona i općenitog upitnog stanja tekstilne i inih industrija, pa ipak nekoliko suradnji na principu masovni proizvođač - ekskluzivni dizajner se uspjelo izrealizirati. Tako smo imali priliku kupiti kreacije Roberta Severa za Concept, kao i određene artikle iz njegove suradnje sa kataloškim proizvođačem Quelle-om. Quelle je također plasirao i povoljniju mini kolekciju tunika mladog dizajnera Igora Galaša. Dizajnerski dvojac ELFS odradio je jednu sezonu za Amadeus Jeans, dok je A'Marie posudila svoje ime i dizajn za optiku Ghetaldus i lansirala prve naočale s domaćim dizajnerskim potpisom. Kuća koja bi mogla prekinuti tradiciju rijetkog co-brandiranja je ona kojoj ste se vjerojatno najmanje nadali, ako govorimo u terminima mode. Slovenski proizvođač cipela „Peko"  još je prije nekoliko mjeseci izrazio želju za posebnom linijom cipela napravljenih od strane nekoliko jakih hrvatskih dizajnerskih imena. Suradnja se na radost svih uključenih izrealizirala, te će nam se rezultat iste predstaviti na velikoj modnoj reviji, u srijedu 25.11. u dvorani hotela Westin. Tri ključna imena koja obećavaju prodaju su: Juraj Zigman, Ivica Klarić i ELFS. Pametan marketinški potez utoliko što se svi navedeni obraćaju sasvim drugom profilu publike, te će za ELFS tenisicama vjerojatno "poludjeti" adolescentice, za Klarićevim elegantnim štiklama urbane trendseterice, dok će Zigman osvojiti sve one koji se usude biti drukčiji i koje znaju hodati u štikli od 15 cm, a to je umjetnost samo po sebi. Osim vrhunskog dizajna, Peko se oslanja na faktor cijene - s kojom nismo još upoznati - ali nam garantiraju da će biti razumna i prilagođena za naše prilike.

 

Što su nam dečki spremili?

 

IVICA KLARIĆ

 

peko_4.jpg
Peko by IK Studio

Zamišljam svijet u kojem svaka žena odlazi na radno mjesto u visokim potpeticama.Dizajn za mene predstavlja oblikovanje uporabnih predmeta. U ovom slučaj osim estetskog oblikovanja ženske obuće bitna mi je njena funkcionalnost. Ženu želim učiniti privlačnom i u onim trenucima kada je najzaposlenija, no ne želim je sputavati pretjerano visokom petom ili krajnje trendovskim modelom. Važno je da se osjeća elegantno u svakome trenutku a da pri tome ne treba gubiti veliki napor noseći iste. „ 

Na upit kome je kolekcija namijenjena dizajner je izjavio:

Kolekcija koja kreće u prodaju je neka vrsta specijalne edicije u kojoj sam pokušao zadovoljiti sve dobne skupine žena, od  teenagerica i mladih žena koje će, nadam se, jednako voljeti sexy balerinke sa trakicama koje se vežu oko zglobova mašnom koja se skida, do visokih potpetica sa potpuno otkrivenim prstima. Posebno sam mislio na zrelije djevojke i žene koje svakodnevno odlaze na posao a važno im je da budu ženstvene i decentne. Vjerujem da ce svaka pronaći svoj najdraži par.

Atraktivna kampanja djelo je fotografa Belizara Valića.

 

JURAJ ZIGMAN

 

11267_341358440645_836805645_9832419_5852846_n__ac3.jpg

 

Definitivno jedan od najenergičnijih dizajnera naše scene ne skriva oduševljenje suradnjom: „Ovdje se radi o jednom hvale vrijednom projektu, koji je spojio talent, iskustvo, tehnologiju, mladost i tradiciju. Ovo je komercijalni projekt koji je zadržao „fashion" moment".

 

Zigman je za Peko dizajnirao čak 40 modela cipela, među kojima posebno ističe ultra moderne kožne čizme preko koljena čija peta doseže nevjerojatnih 15 cm. Pored čizama, u ponudi će se naći i balerinke, jahaće čizme, te muški modeli namijenjeni ženama. Kampanju je osmislio sam Zigman dok su za fotografije zaslužni Marin Mešter i Doris Fatur.

 

 

 


 

image001__e2f.jpg

ELFS

 

 

Elfs-i su nam otkrili kako je njihov it model kolekcije ELFS tenisica koja po njihovim riječima predstavlja: „Hrvatski proizvod, made in Slovenia za Europsku kvalitetu." Kao i Zigman, nisu skrivali oduševljenje suradnjom i mogućnostima koju im ista nudi. Razigrana kampanja - kako i priliči ovom dvojcu-  djelo je fotografkinje Mare Milin.

 

 

 

 

 

 

Ekskluzivnu fotogaleriju svih modela i kompletnu reportažu s revije, donosimo već u srijedu.

Ana Pavić

 

Objavljeno: 23.11.2009. u 22:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p