HRVATSKA MODA

Ekskluzivno vam predstavljamo novu kampanju Manuela Maligeca

Prvi vam donosimo vizuale nove 'Waris' kolekcije

Nastavno na vrlo uspješnu prethodnu kampanju poznati dizajner Manuel Maligec ponovno udružuje snage s fotografom Jakovom Baričićem i  lansira kampanju za kolekciju 'Waris' predstavljenu na ovosezonskom Cro A Porter-u. Ono što Robert Mapplethorpe predstavlja ranih 70-tih, sve novo, avangardno i hrabro u izričaju, Manuel nastoji asimilirati u svojoj kolekciji. 

'Nadovezujući se na svoju prvu kolekciju lišenu detalja i ukrasa s jasno vidljivom strukturom materijala inspiraciju pronalazim u fotografiji Roberta Mapplethorpea koja je isto tako snažna u svojoj jednostavnosti, minimalizmu i negaciji boja. Kolekcija objedinjuje sedamnaest modela i jednu ideju o urbanoj, samosvjesnoj i hrabroj ženi. Upravo sam zato kolekciju nazvao 'Waris' prema istoimenoj autorici knjige Pustinjski cvijet', izjavio je mladi dizajner.

Novu kolekciju talentiranog mladog dizajnera karakterizira povratak iskonskoj bijeloj neboji, materijali su uglavnom bazirani na svili, te naizgled jednostavnim krojevima koji su zapravo vrlo složeni u svojoj konstrukciji. Ručno izrađeno kožno remenje izradio je brend Nino Edolini. Radi se o dizajnerskom dvojcu koji je znanje stekao radom za G-Star, a na ove prostore donose patent obrade kože 3D tehnikom bez vidljivih šavova, te posebno tretiranje bojom korištenom za tetoviranje.

Kampanja je snimljena na neuobičajenoj lokaciji, samposlužnoj praonici rublja Veš4Keš. Zaštitno lice kolekcije je mlada nada hrvatskog modelinga Anja Polić iz agencije My Guys Models, dok make-up potpisuje Petra Sever, a asistenciju Nives Bošnjak i Damir Begović. 

 

photos: Jakov Baričić

 

Objavljeno: 14.05.2014. u 09:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p