HRVATSKA MODA

Energični Obekei. pošteno razdrmao modnu publiku

Treća večer BIPA FASHION.HR-a
 
Treća večer na pisti BIPA FASHION.HR-a bila je rezervirana za mlade dizajnere čije modne priče uvijek s nestrpljenjem očekujemo, a koji nas uvijek oduševe svojom nevjerojatnom predanošću i energijom. Niti ovoga puta nije bilo ništa drugačije kada se pod pokroviteljstvom Beck'sa predstavilo 6 dizajnerskih imena.
 
Nakon kratkog odsustva na zagrebačkoj pisti, modnoj se publici novom kolekcijom za svoj brend Obekei. predstavila Katarina Smolić, a zaraznu energiju koju ulaže u svaki djelić svog rada beskompromisno je podijelila s publikom. Tek nam je tada postalo jasno koliko je nedostajala.
  
 
  
I ovoga je puta Katarina slijedila svoj izrazito prepoznatljiv dizajnerski rukopis koji bismo najlakše mogli opisati kao nonšalantni ghetto chic kul klinaca iz predgrađa. Ležerno i neopterećeno, a opet sa stavom koji pršti iz svake kombinacije. Koliko god Katarina ulaže pozornosti u svoje odjevne komade, kombinacije i detalje, toliko je neminovno, posebice nakon nekoliko sezona, kako ona prije svega gradi – poseban Obekei. stav, vibru ili kako bi južnije rekli – đir. „Fashion killa“ je poanta, Obekei. se vremenom izgradio kao brend namijenjen toj posebnoj modnoj kliki koja, mari za modu, ali na neki nonšalantan način. I ova će im se kolekcija sigurno uvući pod kožu, seksi sportski/ghetto chic s pomakom prepun zanimljivih komada u narančastoj, crnoj i bijeloj boji koji pričaju neku samo svoju priču.
  
 
 
Od uzoraka vladale su „zatvorske“ crno-bijele pruge, a policijske lisice kao detalj bile su još jedan zanimljivi „zatvorski“ detalj. Katarina se posebno poigrala s kopčicama koje su povezivale dijelove odjevnih komada ili pak služile samo kao lajt motiv koji se provlačio kroz kolekciju posve dekorativno, a dizajnerica je, u svom standardnom tonu, beskrajno puno pažnje posvetila svakom detalju – od čarapa, kožnih korzeta, preko velikih ovalnih torbi, preko kapa, rukava koji prelaze dlanove, chokera i na koncu – tih sitnih „Fashion killa“ zakrpa koje su bile točka na i. Fashion žrtve? Nikako. Obekei. ekipu čini posebna klika, a Katarina ih iz sezone u sezonu uspijeva sve više pridobiti na svoju stranu.
  
 
 
 
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 18.03.2016. u 08:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p