HRVATSKA MODA

Envy Room, Igor Galaš i Etna Maar za QUELLE FASHION.HR

Što spremaju za Varaždin?

ENVY ROOM jesen/zima 2009/2010. www.envyroom.com

Iza imena „Envy Room" kriju se dva samozatajna mlada dizajnera, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović.  Svoju prvu kolekciju predstavljaju početkom 2004. godine, i do danas izlažu uporedno na Quelle Fashion.Hr-u kao i samostalno.

 Dizajnerski potpis „Envy Room-a" karakterizira naglašavanje ženske siluete uz obilato korištenje  luksuznih materijala poput svile, muslina i šifona.

U subotu, 14.02.2009. u sklopu Quelle Fashion.Hr-a, Envy Room će predstaviti mini kolekciju inspiriranu luksuznim „boho-glam" look-om.

Retro stil sa prizvukom 70-ih godina, će biti dočaran kroz 10 komada, načinjenih od muslina u jakim koloritima: zelene, boje vina, crvene pa sve do floralnih printova, popraćenih nježnijim nijansama u boji pudera te prljavo bijeloj.

Nezaobilazan detalj kolekcije su: ovratnici, privjesci, mini bolera i prsluci od umjetnog krzna, uz nizove metalnih ogrlica, privjesaka i resica.

Modna revija kolekcije Envy Room za jesen/zimu 2009./2010. na QUELLE FASHION.HR-u održati će se u subotu, 14. veljače s početkom u 20:30 sati

 

IGOR GALAŠ jesen/zima 2009/2010. www.galas.fashion.hr

Prva asocijacija na rad Igora Galaša je unikatno pletivo, međutim manje poznato je da ovaj mladi dizajner, tehnikom teksturiranja, sam stvara materijale koje potom bez krojenja pretvara u odjevne predmete.

Za rad koristi isključivo prirodne materijale poput pamuka, lana i vune.

Za nadolazeći „Quelle Fashion.hr", Galaš propituje volumen i proporciju u kreiranju, uz kombiniranje high-tech tkanina i pletiva.

U Varaždinu ćemo, kroz tridesetak modela vidjeti monokromatsku izvedbu voluminoznih ovratnika i kapuljača, pletenih haljina, kaputa, vesti... u tonovima crne, sive, maslinasto zelene i bež boje.

Modna revija kolekcije Igora Galaša za jesen/zimu 2009./2010. na QUELLE FASHION.HR-u održati će se u petak, 13. veljače s početkom u 20:30 sati   

 

 

ETNA MAAR jesen/zima 2009/2010. www.etnamaar.com

U suradnji sa brandom „Zoltan" iza kojeg se krije kiparica Zdenka Gugić, modni brand Etna Maar, će na nadolazećem Quelle Fashion.Hr-u predstaviti kolekciju inspiriranu skulpturama.

Voluminozne haljine izrađene od pletiva u crnoj, bijeloj i ljubičastoj boji,  biti će upotpunjene nakitom od inoksa koji u ovom slučaju ne služi isključivo kao accessoire, već kao dio samog odjevnog predmeta.

Dizajnerica se ovom kolekcijom referira na žensku moć, te kao inspiraciju ističe Juliju Timošenko kao „čeličnu lady" novog vremena.

Modna revija kolekcije Etna Maar za jesen/zimu 2009./2010. na QUELLE FASHION.HR-u održati će se u petak, 13. veljače s početkom u 20:30 sati   

 

Objavljeno: 08.02.2009. u 04:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p