HRVATSKA MODA

eNVy room okreće novo modno poglavlje

Modni dvojac radi zaokret u prezentaciji svojih kolekcija

J
edan od najpoznatijih modnih dvojaca na hrvatskoj modnoj sceni, eNVy room, posljednjih godina niže uspjeh za uspjehom. U samo par godina svojim bridal kolekcijama nametnuli su se kao odabir broj jedan većine hrvatskih mladenki željnih romantičnih i elegantnih vjenčanica koje ne sputavaju i pružaju osjećaj slobode. Stoga ne iznenađuje što ih često nazivaju hrvatskim kraljevima vjenčanica. Prošle godine dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović otvorili su impresivni showroom u samom centru Zagreba. I u novoj godini pomno su razmišljali o svom brendu te odlučili okrenuti jedno novo modno poglavlje!

Siječanj je period koji se u hrvatskoj modi smatra mrtvim mjesecom, izostaju modni događaji, a i kampanje se snimaju sve rjeđe. No, Nikica i Vjeko su odlučili na samom početku godine gladnoj publici ponuditi dobrodošlo osvježenje koje će ih trgnuti iz uspavanih siječanjskih večeri. U pitanju je intimna prezentacija nove bridal kolekcije u prostoru njihovog novog showrooma (Vlaška ulica 68) koja će se održati u utorak 24. siječnja.

„Ideja je modna izložba. Prostor, odnosno naš showroom, ćemo cijeli isprazniti, fokus će biti samo na izloženim modelima koji će biti obasjani sa svojim snopom svjetlosti. Nešto kao galerijski postav. Svaki novi projekt će biti drugačije konceptualno, tematski i vizualno osmišljen. Projekt u lipnju će pak biti totalna suprotnost ovome i na drugoj adresi, no o tome ćemo pričati kada za to dođe vrijeme. Tada uz novu kolekciju vjenčanica planiramo predstaviti i pret-a-porter kolekciju za jesen/zimu“
, objasnili su Nikica i Vjeko.

eNVy room showroom
Nova bridal kolekcija nudi mnogo noviteta, a bit će predstavljeni i nove varijante Just Married ležernih modela i oni koji su podložni transformaciji, kao na primjer vjenčani model koji skidanjem bogate tilaste suknje se pretvara u kombinezon. Možemo očekivati i novi kolorit i izbor čipke, a fokus su dizajneri stavljeni na kombiniranje modela s nude nijansama, iako se oni naravno mogu naknadno naručiti u klasičnoj bijeloj ili ivory nijansi. U kolekciji nećemo vidjeti samo haljine nego i komplete, kombinezone, T-shirt majice i suknje raznih dužina – ističu kako je to svojevrsna bijela pret-a-porter linija. Kao što su dizajneri istaknuli, novi način prezentiranja kolekcije ne odnosi se samo na intimniji prostor nego i termin održavanja istih. A to ujedno znači i promjene u odnosu na modni događaj FASHION.HR.

„eNVy room posljednjih godina bilježi rast prodaje, a mjeseci koji su nam u tom smislu najzahtjevniji su upravo mjeseci kada se održava i FASHION.HR. Time zapostavljamo klijentice kada nas najviše trebaju, a pritom se puno teže posvećujemo u potpunosti projektu. To je jedan od osnovnih elementa kojima smo se vodili kod odluke za promjenom. Predstavljanja novih kolekcija prilagodit ćemo dinamici našeg poslovanja, pa ćemo tako kolekcije ubuduće predstavljati javnosti u siječnju za proljeće/ljeto, odnosno u lipnju za jesen/zimu. Vratit ćemo se predstavljanju kolekcije za nadolazeću sezonu, a ne za sezonu unaprijed što radimo već godinama. Nekada smo radili mnogo komisione prodaje i zbog toga smo išli sezonu unaprijed, no kako već nekoliko godina ne želimo poslovati tako, s vremenom smo ukinuli sve komisione prodaje koje smo imali. Naše se kolekcije tako danas prodaju odmah po izlazu s piste, što svakako ide u prilog predstavljanju kolekcija pred svaku sezonu“, ističu dizajneri.

eNVy room showroom
U nastavku objašnjavaju kako je njihova želja u budućnosti kolekcije predstavljati putem manjih, ekskluzivnijih i intimnijih modnih događanja na kojima će uz novinare prisustvovati i njihove ambasadorice, kolege dizajneri, suradnici, sponzori i, ono najvažnije, ključni kupci. Tijekom svojih prvih godina postojanja brend je organizirao niz velikih samostalnih modnih revija u brojnim zagrebačkim prostorima, počevši u Kaptol centru i Solidumu, preko hotela Sheraton, Hypo centra i Tvornice kulture, pa sve do Hrvatskog državnog arhiva, a maksimum su doživjeli na pisti BIPA FASHION.HR-a. U novom modnom poglavlju Nikica i Vjeko teže izravnom kontaktu s klijenticama i gostima koji svaki model mogu pogledati iz blizine te ga tako doživjeti i do najsitnijeg detalja.

„FASHION.HR je već godinama naša matična kuća, odnosno mi smo dio FASHION.HR-a od samih njegovih početaka. Čak i kada smo organizirali samostalne revije gostovali smo na FASHION.HR-u i mislimo da smo jedni od rijetkih dizajnera koji nisu propustili niti jednu sezonu na od samog njegovog početka. Odlučili smo više se posvetiti drugačijem predstavljanju naših proizvoda, zbog svih gore navedenih razloga, što ne znači da više nikada nećemo održati reviju na FASHION.HR-u. Kolekcije ćemo predstavljati i dalje, samo u drugom dobu godine nego do sada. Na FASHION.HR-u smo godinama i taj projekt svakako ima našu punu podršku u godinama koje su pred nama, objašnjavaju svoju odluku Nikica i Vjeko.

Na promjenu u terminu izlaganja novih kreacija utjecao je veliki prodajni uspjeh kojeg ostvaruju eNVy room vjenčanice, a kako se sezona vjenčanja poklapa s prezentacijom pret-a-porter kolekcija, dizajneri su odlučili promijeniti fokus. Pret-a-porter kolekcije će se i dalje predstavljati, ali se neće izrađivati u vrijeme kada vlada vrhunac sezone vjenčanja jer će dizajneri tada biti maksimalno posvećeni svojim klijenticama. Nove pret-a-porter kolekcije bit će u budućnosti ekskluzivnije, izrađivat će se u manjim serijama i s luksuznijim materijalom. Nikicu i Vjeku ne zanima masovna proizvodnja, nego individualni pristup i luksuzniji proizvod.

eNVy room showroom
Od izrade svoje prve vjenčanice do danas, dizajneri su se nametnuli kao kraljevi hrvatskih vjenčanica. Nikica i Vjeko ističu kako se hrvatsko tržište dizajnerskih vjenčanica vidno budi, a njima je posebno drago što su utabali taj put koji mnogi slijede.

„Svaka naša prikazana pret-a-porter kolekcija je na pisti uvijek sadržavala dva-tri modela vjenčanih haljina. I mislimo da smo jedini koji su to u kontinuitetu radili. Osim što morate ponuditi poželjan proizvod, prvi smo počeli s proizvodnjom i reklamom dizajnerskih vjenčanih kolekcija u Hrvatskoj, što je sigurno u tom smislu mnogo značilo. Do tada je uvijek izrada vjenčanih modela u dizajnerskim atelijerima prolazila nekako incognito i ispod radara. Nitko od kolega se nije javno prezentirao s punom kolekcijom vjenčanica koja je za to imala i sav popratni materijal koji se inače radi za pret-a-porter kolekcije. Naša prva bridal kolekcija je imala pokrivene sve te aspekte – punu kolekciju od 15 modela, kampanju, video kampanju, lookbook i product shot. S druge pak strane, nismo ciljali raditi vjenčanice kakve viđate po salonima. Misao vodilja nam je bila da to mora biti 'bijela haljina'. To znači da je ležerna, nepretenciozna, lagana, ugodna za nositi i bez popratnih stvari, kao što su kruti tilovi i podsuknje s obručima. Gledali smo sliku i malo šire, i jedini ponudili mladenkama, koje se ne vide u klasičnoj haljini kombinezone, i neobavezne kombinacije u vidu Just Married majica i košulja s tilastim suknjama. Svakako smo i popularizirali roze vjenčanice i prikazali ih kao lijepe i poželjne.“

U rujnu prošle godine eNVy room je otvorio novi showroom u impresivnom prostoru koji se proteže na više od 250 kvadratnih metara u centru Zagreba.

eNVy room showroom
„Osim bržeg i lakšeg ugošćavanja klijentica, ovaj prostor nam nudi i mogućnost organizacije manjih događanja. Prostran je i velik, te zbog njegovog 'galerijskog' izgleda nudi nam razne mogućnosti transformiranja posebno utoliko što smo se pri njegovom uređenju vodili mišlju da sav namještaj nije fiksan i može se u svakom trenutku maknuti. Jako se veselimo i proljeću jer tada otvaramo i našu terasu koja je prava mala zelena oaza gdje ćemo moći ugostiti sve one koji dođu prije vremena na termin i ponuditi ih pićem i kolačima dok čekaju svoj red kako bi izabrali THE dress za svoj važan dan. I na kraju krajeva, to je naš prostor. To znači da nemamo brige oko pronalaska istog za svaki event koji planiramo u budućnosti“, objašnjavanju Nikica i Vjeko koji u novoj 2017. godini okreću novo modno poglavlje čije stranice nestrpljivo čekamo iščitavati.

Mija Dropuljić
Foto: PR
Objavljeno: 23.01.2017. u 10:38

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p