HRVATSKA MODA

ETNA MAAR NA BLINKFANGU U ZÜRICHU

Nakon što je osvojila Austrijanke, na redu su Švicarke!

Zagrebački modni studio Etna Maar svoje će kreacije predstaviti na Blinkfangu, međunarodnom dizajnerskom sajmu namještaja, mode i nakita, koji se od petka, 20., do nedjelje, 22. studenog, održava u Zürichu.

Blinkfang je sajam na kojem se predstavljaju inovativan dizajn i unikatne kreacije dizajnera diljem svijeta. Prvi je sajam organiziran 1993. godine u Stuttgartu, a osim u tom njemačkom gradu danas se organizira u Tokiju, Beču i Zürichu. U Zürichu se Blinkfang održava 13. put, a u tamošnjem će Kongresnom centru ove godine svoj rad predstaviti više od 200 dizajnera. Zagrebački studio Etna Maar na Blinkfangu sudjeluje prvi put. Naime, uspješan je to nastavak međunarodne priče kreacija koje potpisuje dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik. Nakon što je Etnu Maar predstavila na bečkom tjednu mode, dobila je niz pozivnica na druge važne međunarodne modne manifestacije.

„Pa ovo je bio jedan skroz logičan slijed, kako sam bila pozvana u Graz, pa Beč, krenete sa tim sajmovima. Za Blinkfang sam se aplicirala i prošla selekciju, pa sam odlučila otići. Shvatila sam da je kod nas malo tržište, vani ljudi više cijene rad školovanih dizajnera nego kod nas. Zagreb je malo tržište, moja marka je slobodno mogu reći već etablirana kod nas, pa je bilo logično krenuti u Europu." izjavila nam je Andrijana kratko prije nego je krenula na put.

U Zürich odlazi s posebnim optimizmom. Nakon što su njezine kreacije oduševile Austrijanke, nada se da će sličan uspjeh polučiti i kod Švicarki.

„Očekivanja su kao i u Grazu i Beču skupiti kontakte i dobiti buyere, jer je to i cilj sajma. Tamo je sve puno kvalitetnih dizajnera, i imam priliku usporediti svoj rad sa europskim."

Ana Bacinger                                                       photo by : Goran Čižmešija

Objavljeno: 19.11.2009. u 16:25
Tagovi: Etna Maar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p